reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kuchnia malucha & Przepisy kulinarne mam

Widziałam, ale trudno się połapać w tym wątku zwłaszcza, że dużo dotyczy dzieci karmionych prawie od początku butlą.

Maggie79 ... watek o dakarmianiu ...czyli KUCHNIA MALUCHA! jest dla wszystkich dzieci , mozesz smialo pytac dziewczyn i na pewno nikt nie odmowi Ci pomocy ...:)
I prosze o nie otwieranie nowych watków bez konsultacji na forum !

reklama
Witam,

może podobny wątek gdzieś był, ale nie mam kiedy szukać.
Moja córcia lada moment kończy 5 miesięcy i do tej pory karmię ją tylko piersią. Chciałabym urozmaicić jej dietę, ale nie wiem od czego zacząć. Czytałam że to czas aby raz dziennie podawać kaszkę manną lub kleik glutenowy na moim mleku lub w przecierze jarzynowym.
Chętnie poznam wasze doświadczenia i rady. :-)

Wiec napisze ci w skrocie jaki ja obralam tryb... mimo iz juz jestem mama butelkowa to do niedawna jeszcze karmilam piersia :tak: wprowadzilam najpierw kolejno sok jablkowy, sok marchwiowo jablkowy, mus jablkowy, papke marchwiowo jablkowa i marchew z ziemniaczkiem... Wlasciwie wszystko przyjol dobrze, poza ziemniaczkiem (podejrzewam ze po nim wyszla wysypka :tak:) Na razie jestem na marchwece i jablku, a niebawem zrobie zupke jarzynowa tylko jeszcze nie wiem co do niej dodam ;-) Za miesiac moze kaszki ryzowe badz mleczno ryzowe a na razie skupiam sie na niemlecznych posilkach :tak:

Moja intuicja mówi mi że Zosia po prostu nie jest gotowa na nowe posiłki, dlatego ta łyżeczka jej tak idzie. Za tydzień wprowadzam w swoim mleku gluten i podam jej to łyżeczką. W ten sposób tydzień później wprowadzę nowe dania, marchewkę i jabłko_O rany, myślałam że nie doczekam kiedy zacznie jeść nowe pokarmy.

a Hankok na widok zbliżającej się łyżeczki.... otwiera mordkę i chce więcej i więcej!!:)
wcinamy kaszkę mleczno -ryżową i zupki- jedno i drugi z bobovity. Małej smakuje, mnie- średnio, tacie-wcale:-D:-D:-D

a Hankok na widok zbliżającej się łyżeczki.... otwiera mordkę i chce więcej i więcej!!:)
wcinamy kaszkę mleczno -ryżową i zupki- jedno i drugi z bobovity. Małej smakuje, mnie- średnio, tacie-wcale:-D:-D:-D
Martussa ...widac ze masz super humorek ...;-)
Dobrze za tatusiowi tego nie gotujesz :-D

reklama
antar moj jadl z lyzeczki bez problemow od poczatku :tak:
ja myślę że z karmieniem łyżeczką nie będę miała problemu bo mały łyżeczką dostawał soczek smektę i witaminki i na widok łyżeczki otwiera buziaka jak w kościele do komuniii:-D

no nie dziwię się tata to co innego by popróbował:cool2::happy2:

Do góry