reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kuchnia malucha & Przepisy kulinarne mam

ja daje Blance tyle mleka ile zjeść powinna..tzn na opakowaniu mleka pisze jakie ilości podawać w kolejnych miesiącach życia..no i jest tak, że w piątym miesiącu 180ml 4 razy na dobę..no i ja się trzymam tych zasad..więc Blaneczka je tyle ile powinna ani za mało ani za dużo:tak:oczywiście nie zawsze zje 180ml..ale czasem zje i ogląda się za jeszcze:tak: a wtedy dostaje coś w zamian..soczek albo woda:)

reklama
a ja nie wiem ile niunia zjada z cyca :)
raz podałam kaszkę to zjadła 150 ml ale na dwa razy :-D
słoiczków jeszcze nie widziała :-p

piszecie, że wasze dzieci jedzą te inne jedzenia, kiedy wy je im dajecie? w tedy kiedy jest pora karmienia mlekiem?? ja Jurandowi dawałam 3h po jedzeniu, to jakieś 1h przed jedzeniem.

podaje okolo godzine albo dwie po karmieniu i oczywiscie od razu chce zjesc wiecej, wiec szykuje butle z mleczkiem zaraz po daniach :-p

MamaZosienki ja sama gotuje i daje jak na razie male ilosci - nawet mniej niz pol sloiczka :tak: zawsze po tym dostaje od razy mleczko, bo jest mega glodny :tak:

ewelinka jakie masz mleczko? bo ja mam humane i tam zalecenie na opakowaniu jest podawac 170ml po 5-6 razy na dobe :shocked2: moj wlasnie tyle zjada :dry::sorry2:

a ja się wczoraj pochwaliłam, że my o tych stałych porach jemy..a dzisiaj nam się wszystko poprzewracało:-D tzn.Blanka wstała o 5.30 a nie o 7ej..i co godzinę zje mniej niż pół butli i śpi dalej..ta pogoda wykańcza:sorry2: no i obiadku dzisiaj nie dostanie bo wyszły jej jakies krostki..podejrzewam, że po jej ulubionej dyni..po marchewce i soczku jabłkowym nic jej nie było..a po dynii z ziemniaczkami ją wysypało:baffled: musze to podleczyć i spróbujemy jeszcze raz z tą dynią:sorry2:

cześć mamusie!
Jeżeli dajecie Waszym maluchom na obiad danie ze słoiczka, to czy one zjadają już cały czy np tylko pół ??
Młoda zjada na razie tylko pół, ale po godzinie już woła o mleczko. W odwrotnej kolejności jeśli bym jej podała najpierw mleko...to nie ma szans, żeby zjadła zupkę.

Ja daje tylko pol ale dlatego ze dopiero zaczelismy wprowadzac dania i nie chcialam zeby Gabrys za duzo zjadal , mysle ze gdybym mu pozwolila zjadl by 2, 5 ale to zykly zarloczek jest :-D

reklama
mamazosienki ja podobnie jak ana daje malemu pol sloiczka bo to sa nasze poczatki:tak:ale wiem ze Gracjanek zjadlby caly bez mrugniecia okiem:-D i podobnie jak u ciebie po zjedzeniu obiadku domaga sie mleczka:blink:

Do góry