reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kuchnia malucha & Przepisy kulinarne mam

My mamy za soba marchew z ziemniaczkiem , niestety musze malemu zmienic mleko na Bebilon Pepti bo okazalo sie ze ten jego przewlekly katar to alergia pokarmowa na zwykle mleczko :-( niestety ,choc z drugiej strony ciesze sie ze Gabrys oprocz tego zdrowy jak rydz juz wole ta alergie z ktorej wiekzosc dzieci wyrasta do 1 roku niz mialby byc chory

Zartujesz, ze to moze byc alergia na mleko? Maks ma juz od miesiaca katar, co chwila mu nawraca. 3 dni przerwy i znow. Teraz jest przerwa i mam nadzieje, ze juz nie wroci :)

reklama
aga u nas tak:
ok. 7.00- 180ml mleczka
ok. 9.00- 100ml soczku jabłkowego
ok. 11.00- 180ml mleczka
ok. 15.00- obiadek
ok. 17.00- 180ml mleczka
i ok 20.00- 180ml mleczka
i między czasie jeszcze wode pijemy:) no i ja chce jeszcze jedno mleczko zastąpić kaszką bananową..tylko nie wiem które..ale chyba to o 11stej przed spacerem:)
i każdy dzień wygląda podobnie..bo Blanka przeważnie wstaje o 7.00 więc jakoś tak mamy rozplanowany ten dzień i ona już się przyzwyczaiła, że je o tych porach:tak: no oczywiście jak zaśnie w porze jedzenia to co innego..mamy ustępstwa od tych zasad:-D

wow, ewelinka, moje dziecko między posiłkami nic do pyska nie chce wsadzić, jak mu próbuje dać coś do picia to wypluwa, spróbuje mu dać w czasie kiedy ma jeść mleko, tylko to moje dziecko nie ma stałych pór jedzenia, nigdy po obudzeniu nie chce jeść, choć wczoraj wstał i się darł o jedzenie, ale to pierwszy raz. Zawsze 30, 60 min po obudzeniu się je.

Zartujesz, ze to moze byc alergia na mleko? Maks ma juz od miesiaca katar, co chwila mu nawraca. 3 dni przerwy i znow. Teraz jest przerwa i mam nadzieje, ze juz nie wroci :)

Habcia a leczylas ten katar jakos? bo mi lekarz powiedziala ze jesli pomimo lekow ( akurat my mielsimy granulki homeopatyczne) psikania do noska soli itd katar utrzymuje sie miesiac a dziecko nie jest chore to to alergia na pewno , bylam zdziwiona i zapytalam sie jej czy mozliwe zeby prawie 5 m-c dziecko do tej pory nie mialo alergii na mleko i tak nagle jej dostalo odpowiedziala ze nawet jej 9 m-c pacjenci nagle dostaja tego uczulenia . Teraz zmieniam mleko by potwierdzic jej teorie i dam znac czy to to bylo :tak:

woow Ewelinka dużo Twoja Blaneczka je, albo moj MAks malo :)
U nas tak:
5.00 - 150ml. mleczka
9.00 - 120 ml mleczka
10.30 - 100 ml soczku jabłkowego
13.00 Zupka słoiczek
14.00 soczek, alvbo herbatka
16.00 - 120 ml mleczka
19.00- 150 ml mleczka

piszecie, że wasze dzieci jedzą te inne jedzenia, kiedy wy je im dajecie? w tedy kiedy jest pora karmienia mlekiem?? ja Jurandowi dawałam 3h po jedzeniu, to jakieś 1h przed jedzeniem.

Aga ja okolo 1,5 h 2 po mleczku wtedy je ze smakiem bo juz troszke w brzusiu pusto a nastepne karmienie troche sie przesuwa :-)

aga u nas tak:
ok. 7.00- 180ml mleczka
ok. 9.00- 100ml soczku jabłkowego
ok. 11.00- 180ml mleczka
ok. 15.00- obiadek
ok. 17.00- 180ml mleczka
i ok 20.00- 180ml mleczka

woow Ewelinka dużo Twoja Blaneczka je, albo moj MAks malo :)
U nas tak:
5.00 - 150ml. mleczka
9.00 - 120 ml mleczka
10.30 - 100 ml soczku jabłkowego
13.00 Zupka słoiczek
14.00 soczek, alvbo herbatka
16.00 - 120 ml mleczka
19.00- 150 ml mleczka
A u nas
7.00- 180 ml mleka
10.00- 10.30-pol sloiczka deserku+woda z sokiem jablkowym
11.00- 180 ml mleka
14.00- 180 ml mleka
15.30- 16.00-pol sloiczka obiadku+woda z sokiem jablkowym
17.00- 180 ml mleka
20.00- 210 ml mleka z kleikiem
23.30- 210 ml mleka(na spiaco)
Myslalam,ze gdy zaczne dawac mlodemu sloiczki ten bedzie jadl mniej mleczka,ale po tych sloiczkach to on ma jeszcze wiekszy apetyt:-):baffled::-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry