reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kuchnia malucha & Przepisy kulinarne mam

mikimauro widze ze trzymasz sie diety ktore serwuja mamy z wysp ;-):-) napisz później jak to znosi :tak: na pewno bardzo dobrze ale jestem ciekawa reakcji maluszka, bo w Polsce cieżko o taką diete
Maxiol zjadł połowę, nie chciałam dawać mu wszystkiego tak na pierwszy raz, smakowało mu, choć na początku kżywił się , narazie śpi, ale jak wstanie to zobacze jak zareaguje na biszkopcik z jabłuszkiem.
Postanowiłam że Maxa będę żywić tak jak tu , tak jak zresztą Majke, nic jej nie było.

reklama
a Maxik wczoraj wciągnoł połowe danonka- a dzisiaj na deserek będzie biszkopcik z jabłuszkiem:-):-):-)
Pewnie jeskli Maxio jest zadowolony to czemu nie:-)Ja wstrzymam sie polki co z danonkami i biszkoptami,ale kupilam dzis za to 10 roznych obiadkow i deserkow hippa:tak:ale bedzie sie dzialo:-):-):-)
mikimauro widze ze trzymasz sie diety ktore serwuja mamy z wysp ;-):-) napisz później jak to znosi :tak: na pewno bardzo dobrze ale jestem ciekawa reakcji maluszka, bo w Polsce cieżko o taką diete
Angielki karmia w Mcdonaldsach swoje 5-6 miesieczne maluchy frytkami:baffled:a ich dzieciaczki sa zadowolone i nic im po takiej diecie nie jest:happy2:

Ostatnia edycja:
Pewnie jeskli Maxio jest zadowolony to czemu nie:-)Ja wstrzymam sie polki co z danonkami i biszkoptami,ale kupilam dzis za to 10 roznych obiadkow i deserkow hippa:tak:ale bedzie sie dzialo:-):-):-)

Widzialam na wlasne oczy jak angielki karmia w Mcdonaldsach swoje 5-6 miesieczne maluchy frytkami:baffled:a ich dzieciaczki sa zadowolone i nic im po takiej diecie nie jest:happy2:

Z tymi frytkami to częsty i normalny obrazek, ale nie aż tak jak piszesz, ale takie niechodzące jeszcze 9 msc to standard. Chociaż dziewczyny, powiem wam, że jednak dbają tu bardzo o dzieci, choć maja inne nawyki żywieniowe, tygodniowe maluchy na zakupach z mamą też nikogo nie dziwią...to place zabaw od rana są pełne maluszków, baseny pękają w szwach, a każdy weekend czy choćby dzień w którym nie pada wykorzystują na rodzinną rekreację. W Polsce (przynajmniej tam w mojej okolicy) znam rodziny, które z dziećmi nigdzie nie chodzą w środku tygodnia bo praca, w sobotę bo sprzątają, w niedzielę, bo do kościoła... a dziecko non stop tylko komputer i TV, a na podwórko to zbyt niebezpiecznie puścić - paranoja.

A ze słoiczków Hippa Zuzia uwielbia jogurt bananowy, a z Heinz'a budyń czekoladowy :cool2: Biszkopcik moczony w mleczku dajemy w zamian kaszki i też się zajada - uczuliło ją tylko jabłko z żurawiną, więc uważajcie.

Ostatnia edycja:
Ja mu kupuje hippa i chyba przy tej firmie zostane:tak:Sprawdzalam tez w polskich sklepach sloiczki gerbera, ale sie nie oplaca:blink:bo sa za drogie i nie ma az tak duzego wyboru:dry:

Ostatnia edycja:
Mi też się Hipp najbardziej podoba, największy wybór jest i smaki najbardziej polskie, choć przyznam, że wczoraj nagłowiłam się przy rozpracowaniu co to cholera za warzywo jest w tym składzie - mamę w końcu olśniło, że to taki rodzaj pietruszki co mu jej w Polsce nawet nie mamy :cool2: A kurczak od 4 msc to jednak mnie przeraża i dam za jakieś 2 tygodnie.

Mi też się Hipp najbardziej podoba, największy wybór jest i smaki najbardziej polskie, choć przyznam, że wczoraj nagłowiłam się przy rozpracowaniu co to cholera za warzywo jest w tym składzie - mamę w końcu olśniło, że to taki rodzaj pietruszki co mu jej w Polsce nawet nie mamy :cool2: A kurczak od 4 msc to jednak mnie przeraża i dam za jakieś 2 tygodnie.
A ja juz kupilam z kurczakiem choc jeszce nie dalam malemu,kupilam chyba wszystkie od 4 mies. z wyjatkiem jednego ktory byl ze szpinakiem:baffled:

reklama
Serowy szpinak z kalafiorem tak samo jak groszek ze słodkim ziemniaczkiem wylądował na śliniaku. Ale tak mi pokazywała mała, że jej nie smakuje, że spasowałam. Tak język wypychała i robiła "eeee" - śmiesznie w sumie wyglądało to jej obrzydzenie.

Do góry