reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kuchnia malucha & Przepisy kulinarne mam

Ja myje normalnie z plynem tak jak inne naczynie, tylko gabke ma swoja..plucze i przed uzyciem przelewam wrzatkiem.

Ja tez zamowilam ksiazke...ale ciagle czekam.

A mleko robicie na przegotowanej kranowie? takiej z czajnika czy gotujecie te przepisowe 5 min?

reklama
Ja myje normalnie z plynem tak jak inne naczynie, tylko gabke ma swoja..plucze i przed uzyciem przelewam wrzatkiem.

Ja tez zamowilam ksiazke...ale ciagle czekam.

A mleko robicie na przegotowanej kranowie? takiej z czajnika czy gotujecie te przepisowe 5 min?

yawla ja uzywam mineralnej Zywiec i ja gotuje ale tylko dlatego ze jak wrocilam z Irlandii maly mial problemy z brzuszkiem zmiana wody itd w Irlandii pil z kranu gotowana a w Polsce ponoc woda gorsza maly plakal kupilam kilka zgrzewek i tak zostalalo do teraz kupuje ....
ale jesli dziecko nie ma problemow z brzusiem nie polecam bo po kieszeni tez taka woda daje :-D ale gotowac chyba trzeba zawsze:tak:

ja buteleczki myje woda z plynem a pozniej sterylizuje, co prawda jeszcze za duzo tych butelek nie uzywam bo na razie pijemy tylko wode albo herbatki;-), a co do sprzatania to sprzatam moze nie codziennie- bez przesady az takiej sterylnosci nie mamy, zreszta nie uwazam ze takowa powinna byc,- a mam tak kochane dziecko ze spokojnie posiedzi w foteliku albo spi i pozwala mi sprzatac:tak:, prasowac, gotowac

Ja nie mam ale się już kiedyś Aga przymierzałam do kupna. Na pewno kup z 3-ma pojemnikami. To super sprawa, pochwalcie się jakie macie i czy jesteście zadowolone?

Ja nie mam ale tez sie zastanawiam nad kupnem,za to niedawno kupilismy gril elektryczny i jestem z niego bardzo zadowolona bo potrawy sa bez tluszczu a do tego bardzo szybko sie je robi Robimy w nim kielbaski,zapiekanki ,mieso.wrzywa i wiele innych rzeczy Naprawde polecam:tak:

Mój garnek na parze wygląda tak:wstawiam duży gar z wodą,nakładam na niego durszlak,tak żeby objętościowo cały zanurzył się w garnku,ale nie w wodzie i dawaj!!:szok:Obiad jednogarnkowy czyli ziemniaczki marcheweczka i kurczaczek gotowy.:laugh2:.No co ,trzeba sobie radzić w życiu:-)
A co do czapeczki to ja Majce zakładam opaskę,bo ja najbardziej boję się o uszka i na razie odpukać...ani raz mi nie chorowała.

Ja mam taki parowar: PAROWAR TEFAL VC 7001 Z PROGRAMATOREM VITAMIN+ WWA (653010141) - Aukcje internetowe Allegro
jestem zadowolona, ale !!
dużo zmywania jak pisze emkamek :) (chyba więcej niż ona) a poza tym dużo miejsca zajmuje. Ja mam sporo sprzętów i już mnie coś trafia :) nie mam gdzie tego trzymać. Automat do chleba, maszynka do mielenia, robot kuchenny, suszarka do sałaty, parowar, blender i totalny brak miejsca w kuchni :-D
A jedzenie sobie chwalę, tylko jeden problem - nie posolisz ziemniaków :-p:-) chyba, że na talerzu.

reklama
A w temacie parowara...dziiięki babeczki! To nie kupie! Przy Kubie używałam takiej wkładki z Facklrmann'a do gotowania na parze i mi blaszki odpadały ale przynajmniej myło się szybko i mało miejsca zajmowało i w ogóle. A tak w ogóle to te posty przenosze do Kuchni malucha ;-)

Do góry