reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kuchnia malucha & Przepisy kulinarne mam

no ja też zamierzam wcześniej, coś koło czasu, jak skończy 5 miesięcy (to będzie połowa lipca), pół roku minie jej dopiero w sierpniu, za długo jak dla mnie ;p do tego czasu młoda z głodu padnie przy jej apetycie.

reklama
larka - a jak z wagą Kaliny? Przybrała coś czy nie?! I co na to doktorka?
(pytam, bo może i nas to dotyczy, a wizyta u pediatry dopiero za 3 tyg)

Ja Frankowi szybko wprowadziłam gluten i było wszystko oki, zresztą jedyna kaszka którą on uznawał to było wielozbożowa! Majątek straciliśmy kupując mnu chyba wszystkie możliwe kaszki ryżowe, kukrydziane w najróźniejszych smakach. Wszystkie potem musiałam ja jesć albo co gorsza wyrzucać ;/
Ja nie będę się kierowała schematem, ale moim doświadczeniem i potrzebami Helenki. Wg. mnie nie można tego generalizować, przecież z żywieniem to jak ze spaniem dziecka czy zdobywaniem nowych umiejętności, każde jest inne:-)
Larkaa, Lajfik, moja Helka też jest bardzo długa i chuda:-) Je marnie ale nie zauważyłam żeby głodna była. Cycka ciągnie maks 5 min. potem się uśmiecha i nie chce jeść.

Moja tez zaczela w nocy sie budzic i szalec,glodna jest,chyba na noc zaczne jej niedlugo dawac kleik:tak:
Z tym glutenem to zalezy od dziecka,jedno lepiej znosi ,drugie gorzej;-)Jakubowi jak dalam wczesnie to straszna biegunke dostal,chyba to byl 5-y miesiac,nie pamietam dokladnie ale cos kolo tego;-)

ardzesh moja też nadal nie przybiera, mówiłam lekarce o tym w moim potoku słów i chyba to zbagatelizowała, bo nic mi na ten temat nie mówiła. Ja idę na to szczepieni za 9 dni to wtedy zapytam.

Moj Maksiu wczoraj zjadl 3/4 słoiczka jabuszka, bo zaczynalo go ztwardzać i na wieczór zrobił piękna duza kupke :D A jabuszko bardzo mu smakowalo. dzis na obiadek bedzie mial dynie z ziemniakiem.

Larkaa, Lajfik, moja Helka też jest bardzo długa i chuda:-) Je marnie ale nie zauważyłam żeby głodna była. Cycka ciągnie maks 5 min. potem się uśmiecha i nie chce jeść.
:tak::tak::tak: u mnie tez moja w nocy spi najpierw 6-7 godz a potem 4 :-)
i cycoli 5-7 minut i jest happy na 2-2.5 godz.
Moj Maksiu wczoraj zjadl 3/4 słoiczka jabuszka, bo zaczynalo go ztwardzać i na wieczór zrobił piękna duza kupke :D .
kleiki ryzowe lubia zatwardzac ..mozna dac kukurydziany :tak:

reklama
a mi lekarz alergolog polecił Sinlac - dzisiaj dalam rano 2 łyzeczki na kilka łyzek wody. młodemu bardzo smakowalo (mi też:-)), ale wydaje mi sie ze po kilku godzinach mial po tym kolke. probowalyscie ten Sinlac? jesli tak, napiszcie prosze jak Wasze dzieci na to reagowały.

Do góry