Laarka spokojnie. Moja przez trzy tygodnie wybudzała się w nocy co półtorej godziny ( a też juz przesypiała swego czasu po 8 godzin) na cyca, no i na kontroli zobaczyłam że to był ogromny skok wzrostowy, przytyła i urosła bardzo dużo. Teraz juz jest lepiej. Budzi się raz o 3 i śpi do rana. Nie dokarmiałam jej bo nie było potrzeby, tak mi wtedy pobudziła laktację że mogłam przelewac. Teraz też bym chciała, bo mam cienko z mlekiem, ale mam nadzieję że wystarczy.
reklama
lajfik
Kuba i Kaja;*
Ja tez dodawalam troszke wody do zupek ...bo one byly jak dla mnie same w sobie geste ... Habciu a jak ty dodasz kleik to moze one za bardzo obciazaja jego brzuszek ?
Larkaa.. moja mala tez zaczela sie budzic w nocy czesciej ....faldek u niej malo ,ale za to jest ponad norme ..jezeli chodzi o wzrost ....bedziemy mialy po prostu laseczki ....wysokie i szczuple ;-)
Larkaa.. moja mala tez zaczela sie budzic w nocy czesciej ....faldek u niej malo ,ale za to jest ponad norme ..jezeli chodzi o wzrost ....bedziemy mialy po prostu laseczki ....wysokie i szczuple ;-)
planuje bazowac na tym schemacie...
http://www.ptd.republika.pl/strony/karmienie.html
sa to nowe zalecenia zywieniowe dla niemowlat karmionych piersia oraz butelka
http://www.ptd.republika.pl/strony/karmienie.html
sa to nowe zalecenia zywieniowe dla niemowlat karmionych piersia oraz butelka
laarka nie rozumiem , to do 10 miesięcy w waszym wypadku tylko pierś i nic więcej ?
Moja mama mówi że ja jak byłam maluchem to jadłam od 6 miesięcy po trochu wszystko z obiadu . Moim zdaniem teraz te tabele czy też normy żywieniowe są zbyt rygorystyczne . Za bardzo ograniczają żywienie niemowlaków . Wiadomo że nie można przesadzać ale bez przesady , Jeśli dziecko będzie mieć alergie żywieniową to nie ma nic do rzeczy czy zupki zacznie jeść w 4 czy 7 miesiącu . Takie jest moje zdanie.
Moja mama mówi że ja jak byłam maluchem to jadłam od 6 miesięcy po trochu wszystko z obiadu . Moim zdaniem teraz te tabele czy też normy żywieniowe są zbyt rygorystyczne . Za bardzo ograniczają żywienie niemowlaków . Wiadomo że nie można przesadzać ale bez przesady , Jeśli dziecko będzie mieć alergie żywieniową to nie ma nic do rzeczy czy zupki zacznie jeść w 4 czy 7 miesiącu . Takie jest moje zdanie.
larkaa
Fanka BB :)
asus o gluten właśnie mi chodzi
kamylka lekarka powiedziała, że mogę dawać już kaszki albo kleiki na noc, tylko najpierw przetestować w dzień czy kolek po tym nie ma, bo dzieci często mają od tego problemy brzuszkowe na początku. No ale nic, ja jeszcze trochę poczekam, może jej się odmieni niedługo, a jak nie to serio będę myśleć o tych kaszkach
wiecie jak to jest, wspomni się tylko o podawaniu dziecku czegoś innego i już inni krzyż przez Tobą pokazują, że wyrodna matka jesteś wczoraj już z kuzynką gadałam, że myśle o dawaniu kaszek, to było JAK TO? PO CO? JAK TAK MOŻNA?
kamylka lekarka powiedziała, że mogę dawać już kaszki albo kleiki na noc, tylko najpierw przetestować w dzień czy kolek po tym nie ma, bo dzieci często mają od tego problemy brzuszkowe na początku. No ale nic, ja jeszcze trochę poczekam, może jej się odmieni niedługo, a jak nie to serio będę myśleć o tych kaszkach
wiecie jak to jest, wspomni się tylko o podawaniu dziecku czegoś innego i już inni krzyż przez Tobą pokazują, że wyrodna matka jesteś wczoraj już z kuzynką gadałam, że myśle o dawaniu kaszek, to było JAK TO? PO CO? JAK TAK MOŻNA?
reklama
szczęśliwa1
Fanka BB :)
Larkaa ja juz dawno przestałam sie przejmowac tym co ludzie gadaja to moje dziecko i ja decyduje kiedy mu co podac oczywiscie po konsultacji z pediatra ale nie zamierzam tego warunkowac opinia innych ludzi :-)
I tak moja Julka spróbowała wczoraj marchewke na poczatku troche jej nie szło jedzenie łżeczką ale za chwile załapała i nawet jej smakowało :-)
I tak moja Julka spróbowała wczoraj marchewke na poczatku troche jej nie szło jedzenie łżeczką ale za chwile załapała i nawet jej smakowało :-)
Podziel się: