reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kuchnia malucha & Przepisy kulinarne mam

a ja mam mieszane uczucia do ostatniego wypieku justy....

Jak smakuje ciasto marchewkowe????
Sama nie odważyłabym się go zrobić :sorry2:Na razie nie wyobrażam sobie, żeby to mogło być smaczne. Ale pewnie gdybym skosztowała - to zajadałabym się aż bym pękła :-)

reklama
Jak smakuje ciasto marchewkowe????
Sama nie odważyłabym się go zrobić :sorry2:Na razie nie wyobrażam sobie, żeby to mogło być smaczne. Ale pewnie gdybym skosztowała - to zajadałabym się aż bym pękła :-)
Jest słodkie, puszyste jak biszkopt , smakuje jak piernik.:tak:

fuqeyw.jpg

-j- to chyba jednak skuszę się na ciastka, a już najbardziej na ciasto marchewkowe :tak:
ardzesh ja jadłam marchewkowe i jest po prostu przepyszne. w ciąży po prostu się nim zajadałam na kilogramy :-p

justa widzę przepisy na każdą okazję;-) oj kusisz tym marchewkowym, ale jakoś się boję spróbować tego upiec... chociaż może w tygodniu się namyślę:-)

mary ja te ż piekłam te drożdżówki:-) ile Ty dawałaś tej chałwy?:confused: ja dałam 300g i za mało miałam tego nadzienia:baffled: i trochę ciężko rozsmarować bo twrade, ale drożdżówki są pycha:-)

Ja miałam 250 gram chałwy masę miałam fajną nie twardą:baffled: też mi zabrakło :tak: zrobiłam parę z marmoladą akurat pije kawkę i jem:-D

jolek mniam lubię ptasie mleczko:tak::tak::tak::-)

j super ten torcik wygląda:tak: przepis zapisałam sobie:tak::-)

ja dzisiaj piekłam pierwszy raz drożdżówki Słodkie drożdżówki - motylki z chałwowym nadzieniem

zaraz idę ostatnie wyciągnąć z piekarnika Jednego ciepłego już zjadłam na probę dobre :tak::tak::-)

Mary- robiłam w piątek... mnie nie wyszło ciasto :-:)-:)-:)-:)-( za rzadkie i nie chciały się lepić... chałwa też za rzadka i się wylewała... zrobiłam rolady, ale do bani... jak wyrobiłaś ciasto? było takie, że odchodziło od ręki? jak to się robi?

Ciasto marchewkowe bardzo dobre:tak: Nie pieklam go jeszcze ale probowalam juz u rodziny.
Drożdzówek juz od dawna nie robie bo kazda próba kończyla się porazką :no: Chyba trzeba miec wprawe do tworzenia tego.

reklama
Mary- robiłam w piątek... mnie nie wyszło ciasto :-:)-:)-:)-:)-( za rzadkie i nie chciały się lepić... chałwa też za rzadka i się wylewała... zrobiłam rolady, ale do bani... jak wyrobiłaś ciasto? było takie, że odchodziło od ręki? jak to się robi?

Martussa82 Ja wsadziłam po kolei wszystkie składniki do miski tak jak w przepisie w mące zrobiłam dziurkę pokruszyłam drożdże zalałam odrobiną mleka ciepłego i wyrabiałam zwykłym mikserem
Jak mieszałam to po chwili widziałam że fajnie odchodzi od miski :tak:i fajne gładkie było Nie pamiętam długo czekałam aż wyrośnie.później jak dzieliłam na te małe kulki to minimalnie się kleiło ale jak miałam na rękach mąkę to fajnie szło Nad\zienie też ok tylko mało Mężowi bardziej z marmoladą smakowało:-) Już ich niema :confused:

właśnie się zastanawiam co na szybko upiec Ostatnio cielaczka robiłam też jest dobry:tak:
a to zdjęcie po wyjęciu z pieca Jak na pierwszy raz to chyba fajne co? Właśnie mi się przykleiły trochę do blachy Nie wiem czy to przez blachę:baffled: bo akurat te mało używam

Do góry