reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kuchnia malucha & Przepisy kulinarne mam

Jolek ty to kusicielka jesteś;-):-D smakowicie wygląda,poproszę o kawałek:-D:-D:-D

To jak jolek nie daje, to ja cię poczęstuje ... przepisem.:-p

Ptasie mleczko
SKŁADNIKI:
5 jaj
1 masło roślinne
cukier wanilinowy
1 szkl.cukru pudru
8 łyżeczek żelatyny(tej nie do gotowania)
1.5 szkl.wody
1 galaretka
ewent.kakao
owoce
WYKONANIE:
Żółtka,cukier,cukier wanilinowy i masło ucieramy mikserem.Z białek ubijamy sztywną pianę.
Do utartych żółtek wlewamy na zmianę pianę i żelatynę nie przerywając ucierania.
Tortownicę smarujemy masłem i wylewamy ciasto do tortownicy.
Na masę układamy owoce i zalewamy zimną galaretką .

Można też masę podzielić na pół i do 1 części dodać odrobinę kakao.
Powstanie wtedy ciasto dwukolorowe.

reklama
jolek a ja się miałam odchudzać:-( no ale pokusa silniejsza;-) też chcę kawałek;-)

Anius dla ciebie tez coś mam.:-)

Ciacho Marchewkowe

0,6litra mąki
0,35ml cukru
2 łyżeczki cynamonu
1 łyżeczka gałki muszkatołowej
1 łyżeczka sody oczyszczonej
0,25ml oleju
3 jajka
0,15mlmleka
0,5litra marchewki startej na drobno
0,3litra wiórek kokosowych
0,2litra siekanych drobno orzechów
0,1litra rodzynek
1 łyżeczka soli

ja wszystko wrzucam do miski i merdam rękami
piekę w 170stopniach tak koło godzinki

Polewa

0,2litra serka homogenizowanego naturalnego
0,1litra serka waniliowego
0,1litra cukru pudru
a tę pajęczynkę robię z
rozpuszczonej czekolady dodaję tylko troszkę kremówki i masełka coby bardziej leista była

a to przepis na tortownicę o średnicy 26cm
na dużą blachę robię podwójnie

Załączniki

• ciasto marchewkowe..jpg
    ciasto marchewkowe..jpg
    29,3 KB · Wyświetleń: 38
Ostatnia edycja:
reklama
Do góry