reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kuchnia malucha & Przepisy kulinarne mam

yawla jak dla mnie 3 centymetrowy biszkopt to całkiem całkiem. Chyba, że chciałaś upiec grubszy i kroić na cieńsze. Z reguły torty składają się z 3 biszkoptów- to już jest 9cm, plus masa to wyjdzie maga wysoki tort. Jak dostajesz przepis to pytaj na jaką wielką blachę jest, ja robię ciasta na dużych blachach i już się nacięłam na cienkie ciasta, bo przepis był na blachę połowę mniejszą. Co mogę jeszcze poradzić, nie smaruj boków blachy, biszkopt nie zwinie się do środka, po upieczeniu odetnij nożem od formy. Przepis mogę napisać, ale później i się nie poddawaj, to nie jest trudne, ja jak piekę to nawet wagi nie używam, daje na łyżki, szkalnki albo na oko.
 
reklama
Justa mnie też tort bardzo zachęcił. Ja robię czasem Tort Rafaello i wówczas kupuję gotowe blaty. Wszystkie przepisy sobie kopiuję i kto wie, a nuż kiedyś po nie sięgnę.

nimfii Ty to kucharzysz na całego, po raz kolejny pisze -pozazdrościć :)

Jolek i dzięki za bardzo przydatnego linka, już zrobiłam Natalii jedną prostą i szybką rzecz, żaden to rarytas, ale jak mała zjadła to to już duży sukces. Grunt, że się dowiedziałam, że jajecznicę z pomidorem już jeść może i zjada :) Smakowała.
 
j bardzo dobry ten torcik robiłam go już kiedyś teściowej na urodziny:tak::-):-) tylko pamiętam że te wiórki mi nie wyszły takie dobre:baffled:
 
Ja upiekę sama, a na wierzch zamówiliśmy masę cukrową ze zdjęciem Karola.
Wstawię fotkę, mam nadzieję, że będzie widoczna. Oczywiście z napisem "Pierwsze urodziny Karolka"
 

Załączniki

  • tort.jpg
    tort.jpg
    64 KB · Wyświetleń: 32
zapmarta u nas gotowe torty z cukierni ze zdjęciem dziecka lub motywem z bajki są po 55 zł za kilogram, wiec dziękuję postoję.:sorry2: Dać za tort 75 zł?:baffled: Nie ma opcji zrobienia samego wierzchu.:no: No chyba , że się ma za męża cukiernika.:dry:
 
Dziewczyny, a czy wy dajecie ryby dzieciakom ? Jeśli tak to jakie kupujecie ?

zapmarta świetny pomysł, prezentuje się bardzo fajnie tylko pewnie daje po kieszeni. Niemniej jednak mały będzie pewnie zachwycony. Znając Natalie, w jego sytuacji najchętniej by rozdźiabdźiała ten obrazek i to byłby prezent najlepszy :)
 
reklama
maltanka moj teść tez jest taki :tak: stad tez mąż mial "piekny plan" aby to po nim odziedziczyc i marzylo mu sie tez miec zone ktora mu wszystko pod nos podstawi i jeszcze talerz odniesie i pozmywa :sorry2: nic z tych planow mu nie wyszlo, bo az taka kura domowa sie robic nie bede!!!:wściekła/y:

nimfii to mój na szczęście nie chciał przejąć takiego zwyczaju

Co mogę jeszcze poradzić, nie smaruj boków blachy, biszkopt nie zwinie się do środka, po upieczeniu odetnij nożem od formy.

o masz nie wiedziałam, a zawsze jednak mi siętrochę zwijał i nie wiedziałam dlaczego

zapmarta ładne. kurczę miałam gdzieś przepis na masę cukrową, muszę kiedyś sama popróbować.:tak:

Rufka ja dawałam do tej pory łososia i pstrąga.
 
Do góry