reklama
tak sobie zernelam na watek moich listopadowek na temat karmienia (dzieci spia ...ufff) i wyczytalam ze sporo dziewczyn sprawdzalo to na swoich dzieciach po 1wszysm mies zycia i dyniowante - dynia, baklazan, kabaczek, cukinia nie uczulaja. Jak ktos za duzo schudl (cos dla mnie ;-) moze sobie zrobic smalec ze skwareczkami - rewelacja- do smarowania chlebka.
Nathalie
Fan(ka)
Kasza gryczana z warzywami - może być?
Na 2 osoby bierzesz 1 marchew, 1 pietruszkę (ja jeszcze biorę 1/4 selera jak mam), scierasz na tarce i podsmażasz na patelni ze 3 minutki, potem dodajesz kaszy gryczanej ok 3/4 szklanki, mieszasz, zalewasz wodą i tak gotujesz az kasza zmięknie dolewając wody jesli trzeba. Do smaku dodajesz kolendrę i sól. Tą potrawę je się popijając kefirem. Pychotka i łatwe w przygotowaniu.
Na 2 osoby bierzesz 1 marchew, 1 pietruszkę (ja jeszcze biorę 1/4 selera jak mam), scierasz na tarce i podsmażasz na patelni ze 3 minutki, potem dodajesz kaszy gryczanej ok 3/4 szklanki, mieszasz, zalewasz wodą i tak gotujesz az kasza zmięknie dolewając wody jesli trzeba. Do smaku dodajesz kolendrę i sól. Tą potrawę je się popijając kefirem. Pychotka i łatwe w przygotowaniu.
larkaa
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 8 Czerwiec 2008
- Postów
- 3 100
ja robie podobny sos jak Nathalie, tylko że wrzucam mięcho do garnka, podsmażam (albo i nie), zalewam wodą, dodaje 1 marchewke, 1 pietruszke i kawałek selera (starte), na koniec zabielam mąką z mlekiem i dodaje natki pietruszki. Sosik do wszystkiego, ale najlepiej do kaszy i ryżu. MNiaaaami
Nathalie
Fan(ka)
Larkaa to moje to nie sos, tylko potrawa, bez mięska. ;-)
reklama
Zuzia24
Fanka BB :)
ja tez nie jadlam ale podobno szparagowa mozna-to tak jak z brokulami
Podziel się: