reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kuchnia malucha & Przepisy kulinarne mam

reklama
tak sobie zernelam na watek moich listopadowek na temat karmienia (dzieci spia ...ufff) i wyczytalam ze sporo dziewczyn sprawdzalo to na swoich dzieciach po 1wszysm mies zycia i dyniowante - dynia, baklazan, kabaczek, cukinia nie uczulaja. Jak ktos za duzo schudl (cos dla mnie ;-) moze sobie zrobic smalec ze skwareczkami - rewelacja- do smarowania chlebka.
 
Chcialabym jesc wiecej kaszy w jakiejs postaci. Do tej pory gotowalam sobie kaszke manne na mleku, ale wolalabym coś z warzywami do obiadu.

Macie jakies sprawdzone kaszkowe przepisy?;-)
 
Kasza gryczana z warzywami - może być?
Na 2 osoby bierzesz 1 marchew, 1 pietruszkę (ja jeszcze biorę 1/4 selera jak mam), scierasz na tarce i podsmażasz na patelni ze 3 minutki, potem dodajesz kaszy gryczanej ok 3/4 szklanki, mieszasz, zalewasz wodą i tak gotujesz az kasza zmięknie dolewając wody jesli trzeba. Do smaku dodajesz kolendrę i sól. Tą potrawę je się popijając kefirem. Pychotka i łatwe w przygotowaniu. :happy:
 
ja robie podobny sos jak Nathalie, tylko że wrzucam mięcho do garnka, podsmażam (albo i nie), zalewam wodą, dodaje 1 marchewke, 1 pietruszke i kawałek selera (starte), na koniec zabielam mąką z mlekiem i dodaje natki pietruszki. Sosik do wszystkiego, ale najlepiej do kaszy i ryżu. MNiaaaami
 
dzieki dziewczyny :tak: ja zawsze robilam sos zmiesem wieprzowym do tego - ale wole aby bylo wiecej warzyw - wiec pewnie tak wyprobuje jak wy radzicie;-)
 
reklama
Do góry