reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kuchnia malucha & Przepisy kulinarne mam

Moj maluch przechodzil trzydniowke w Swieta wiec tylko mleczko akceptowal :-( a chcialam mu specjalnie przyzadzic rybe po grecku i barszczyk :no:

Mleczko pijemy 2, jak skonczy rok to przechodzimy na 3. elunia ja podawalam Humane a teraz Bebiko, mozesz Bebiko sprobowac bo jest najtansze (10zl) to nawet jak jej nie posmakuje to mniej kasy sie zmarnuje.

Teraz eksperymentujemy z kaszkami (innymi niz mleczno ryzowe) a wiec kupilam ostatnio takie kukurydziane i pszenne, aby jakies urozmaicenie bylo. Mam nadzieje ze malemu zasmakuje :tak:

reklama
moja iga kaszki je ale tylko na gęsto łyżeczką z butli nie wypije, a kupujemy właśnie pszenne i kukurydziane, na przemian żeby inne smaki znała i wszystkie zjada ładnie na noc daję jej tę smaczny sen z bobovity zjada przed kąpieląi potem cycuś a chciałabym dać butlę mleka a nie cycusia ...zobaczę co z tego wyjdzie.

Elunia sprobuj Bebiko..a nuz malej podejdzie. Ja bym na Twoim miejscu nie wprowadzala juz butli po kapieli...przesunelabym na ten czas wlasnie kaszke z lyzeczki.

Ja tu sie wlasnie zastanawiam jak wyeliminowac butle :) mleko z butli pije rano i po kapieli...przyznam sie, ze rano to z lenistwa, bo latwiej i szybciej dac butelke niz karmic lyzeczka.

Ostatnia edycja:
u nas już po kąpieli jest cycuś i potem 180ml kaszki smaczny sen bobovity. jak kilka razy chciałam mu już nie dawać tego cyca to była awantura, że chyba wszyscy sąsiedzi słyszeli;-) ale bardziej by mi zależało żeby zlikwidować z cyca o 17, tylko nie wiem co zamiast:confused::confused: jemy teraz tak:
6-7 cycuś
9-10 180ml kaszki z butli
12 jogurcik, jakieś chrupeczki czy ciasteczko
14 obiad
17 cycuś, którego chcę zlikwidować
18 owoc, deserek
20 cycuś+180ml kaszki
2 cycuś, czasem też ok 5

elunia z tego co wiem to dziecko w wieku naszych maluchow wystarczy aby dostalo dwa razy dziennie mleczny posilek, rano i wieczorem, i nie musi to byc wcale mleczko :tak:
Maciek teraz odmawia mi picia mleka wiec podaje mu je tylko wieczorem gdy zasypia i czasem rano, jak jeszcze sie nie obudzi. A tak to caly czas lecimy na kaszkach, obiadkach, deserkach...
yawla ma racje, zeby na tym etapie zrezygnowac z butli jesli mala jej nie chce, bo jak ci sie teraz przezwyczai to znow bedziesz miec problem z odzwyczajeniem jej jak wiekszosc mam :tak: Mleczko moze sprobuj ju podac jej niekapkiem, albo zrob na mleczku kaszke ryzowa, ja tak robie gdy maly nie chce wypic mi z butli, ze od razu jakas kaszke na to wrzuce i podam lyzeczka.

maltanka ja podaję Bebilon, więc dopiero po roku jest przejście na 3. Wiem, że Nan wprowadza 3 już po 9 miesiącu.

Elunia sprobuj Bebiko..a nuz malej podejdzie. Ja bym na Twoim miejscu nie wprowadzala juz butli po kapieli...przesunelabym na ten czas wlasnie kaszke z lyzeczki.

Ja tu sie wlasnie zastanawiam jak wyeliminowac butle :) mleko z butli pije rano i po kapieli...przyznam sie, ze rano to z lenistwa, bo latwiej i szybciej dac butelke niz karmic lyzeczka.
Ja jestem tego samego zdania. Elunia może spróbuj przed kąpielą dać ciasteczko, owoca, kawałeczek chlebka z masełkiem, a po kąpieli kaszę na gęsto łyżeczką. Ja też bym chciała wprowadzić na kolacje kaszę łyżeczką, ale przy takim jedzeniu mała mi za bardzo rozbudza się i potem jest problem z zaśnięciem. Rano o 7 też jej daję kaszkę butlą, ale to też tak jak yawla z lenistwa :zawstydzona/y: A samo mleczko pije tylko w nocy.

reklama
maltanka ja podaję Bebilon, więc dopiero po roku jest przejście na 3. Wiem, że Nan wprowadza 3 już po 9 miesiącu.

Ja jestem tego samego zdania. Elunia może spróbuj przed kąpielą dać ciasteczko, owoca, kawałeczek chlebka z masełkiem, a po kąpieli kaszę na gęsto łyżeczką. Ja też bym chciała wprowadzić na kolacje kaszę łyżeczką, ale przy takim jedzeniu mała mi za bardzo rozbudza się i potem jest problem z zaśnięciem. Rano o 7 też jej daję kaszkę butlą, ale to też tak jak yawla z lenistwa :zawstydzona/y: A samo mleczko pije tylko w nocy.

ja też podaję kaszkę z butli. I oczywiście te same powody. W żłobku je z łyżeczki.

Do góry