reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kuchnia malucha & Przepisy kulinarne mam

my jemy
ok.9:00 śniadanko i to jest kaszka mleczno-ryżowa z jakimś owockiem, który tre na tarce do tej kaszki
ok. 12-13:00 lub później zależy jak Ali sie zachce zupkę gęstą z mięskiem
ok. 15-16 drugie danie, zwykle to co my tylko w łagodniejszej wersji
ok. 18:00 serek lub pudding
ok.20-20:30 kolacja kaszka mleczno-ryżowa z tartym bananem
czasem jeszcze w nocy pojawia sie mleczko, ale nie jest to regułą... no i oczywiście między swoimi posiłkami czasem coś wysępi jak my jemy, jakieś kanapeczki czy inne jedzonko :)

reklama
robicie po dwa dania? jak? mi sie wydaje, ze jak zrobie zupke gesta z ziemniakami, warzywami, mieskiem, zołtkiem i kaszka manna to wystarczy.

moj wczoraj wsowal ziemniaczki z mojego talerza ;-) wiec powoli przygotowuje sie do tego aby zupke robic mu rzadsza z duzymi kawaklami, a na drugie danie podac np ziemniaczki z marchewka duszona i pulpecikiem :tak: Maciek juz zjada takie rzeczy jak bulka, czy banan (bez zcierania na tarce) wiec mysle ze jak juz posmakowal w ziemniaczku to puplecik tez mu posmakuje oczywiscie jak bedzie widzial ze i my go jemy :tak:

Maltanko tylko, ze my te kaszke to tez na mleczku robimy wiec mleka u nas dziennie wychodzi sporo..tak mi sie wydaje.

Nimfii my juz dawalismy danie pulpet, ziemniak, marcheweczka...szlo, ale wolniej no i chyba jednak szybciej sie tym zapyacha, bo duzo nie wsuwa...zupki to potrafi z 250 wciagnac.
U nas sepienie na maksa..nawet po swoim obiedzie bedzie stal przy moim talerzu i w nim grzebal:tak::-D

Habciu u nas jedno danie, albo zupka, albo drugie.

Miłosz mi je od niedawna 180ml ale i tak nieraz nie zjada tego. Ogólnie ja powinnam go częściej karmić bo mało waży jak na swoje miesiące. Jeszcze nie dobił do 8kg.
Ja daję mu tylko jedno danie na obiad. Je też kaszki na mleku lub na wodzie. Wiadomo ja nie karmiłam piersią to i Miłosz lubi pić z butli i jest przyzwyczajony do niej.

Miłosz mi je od niedawna 180ml ale i tak nieraz nie zjada tego. Ogólnie ja powinnam go częściej karmić bo mało waży jak na swoje miesiące. Jeszcze nie dobił do 8kg.
Ja daję mu tylko jedno danie na obiad. Je też kaszki na mleku lub na wodzie. Wiadomo ja nie karmiłam piersią to i Miłosz lubi pić z butli i jest przyzwyczajony do niej.

agi dziennie tylko 180 ml mleka zjada? to zdecydowanie za mało,
a karmisz go jeszcze piersią.

Zuzia zjada 210ml mleka rano i wieczorem, na śniadanie różnie banan/kaszka/parówka/chlebek, na obiadek warzywa plus mięsko i ogólnie to co ja jem raczej.
Najgorsze jednak jest jak to nazywacie sępienie... Zuzia nie sępi tylko krzyczy i rzuca się zaraz do tyłu, histerycznie płacze, a raczej wrzeszczy :no: więc niestety chowam się z jedzeniem przed nią :zawstydzona/y::-(

agi dziennie tylko 180 ml mleka zjada? to zdecydowanie za mało,
a karmisz go jeszcze piersią.
maltanka ja wogle nie karmiłam piersią. Ale jak pisze na opakowaniach mleka że to zależy od dziecko ile wypija a nie że oni napiszą że tyle powinno w danym wieku wypijać.
Tydzień temu dałam mu pierwszy raz flipsy i mu posmakowały tym razem.:-)

Moj znowu wypija bardzo duzo mleczka,bo 3 razy po 270 ml (przed snem,w nocy i rano ) a na drugie sniadanie jemy kaszke z owocem Na wage nie mamy co narzekac,bo maly wazy ponad 11 kg:-)

reklama
yawla moj tez zjada ponad 200ml zupki :tak: za to stalymi pokarmami szybo sie zapycha np kilka kęsów banana starczy albo kromeczka buleczki :tak: gdy probowalam miesiac temu podac mu ziemniaka z marchewka duszona to nie chcial jesc :no: chetniej zjada z mojego talerza niz wlasnej miski :-)

Do góry