reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kuchnia malucha & Przepisy kulinarne mam

pbg jest wersja dla niecierpliwych;-);-) można kupić gotową masę krówkową w puszkach:tak:

Zawsze kupuje gotowa mase krowkowa i fakt czasem zdarza sie ze sa w niej grudki cukru ale ja sie nimi nie przejmuje bo ja zazwyczaj taka mase krowkowo z czyms miksuje (np smietana lub budyniem) wiec mikser lub blender mi wszytsko miesza na gladka mase :-)
Nie probowalam gotowac mleka w puszce, ale slyszalam ze to jest lepszy sposob :tak:

Ale smaku narobiłyście tymi ciastami.Pychotki...
A dawałyście małym budyń z torebki ??? czy tylko taki przygotowany przez was???

Nie dawalam jeszcze budyniu ale jak podam to nie z torebki, tylko wlasnorecznie zrobiony na mleku modyfikowanym ;-)

Dziewczyny do tego rafaello to jakie herbatniki kupujecie, takie twardsze czy miękkie.

ja kupuje herbatniki bo te z krakersami mi nie smakowyaly :tak: z tego co zauwazylam to lepiej kupic takie grubsze herbatniki typu Petitki, ale ja kupuje takie najtansze z Carfura gdzie 250g kosztuje 2,5zl :tak: Wczesniej kupowalam takie male paczki petitkow ale to mozna pojsc z torbami :-p

reklama
Martussa wiedziałam, że zdjęcia dasz żeby nam ślinka ciekła! specjalnie to zrobiłaś:-p:-p

nimfii ja do ciast z herbatnikami też kupuję takie większe paczki herbatników, zamiast 6 czy 8 malutkich kupuję jedną dużą i taniej wychodzi;-)

Smakowitości widzę były serwowane na święta. Ja robiłam ciastczka maślane, piernik tradycyjny, sernik gotowany, z dań treściwych to rybę po grecku, śledzie w śmietanie, schab ze śliwką, łopatkę pieczoną. I mięsa jemy do dziś, bo niespodziewanie do 2 dnia siedzieliśmy u moich rodziców.
A Wercia zasmakowała w całkiem innym jedzeniu niż codzienne czyt. słoiczki i teraz za bardzo mi tych słoiczków jeść nie chce, a ja mam w szafce jeszcze spory zapas. W wigilię zjadła zupkę z suszonych owoców, rybkę po grecku, trochę pieroga z kapustą. Ale największym hitem był suchy makaron :tak::-D Dobrze, że już nie ma problemów z przyswajaniem glutenu, bo pupka byłaby nieźle odparzona albo płacz wielki, że jej się takie smakołyki zabiera.

Maltanka ale rozłożyłam sobie to na 2 dni, więc tak źle nie było. I Wercia była po prostu aniołkiem w te dni. Nie poznawałam własnej córki :tak:
Z glutenem już ok, ale zaraz zaczną się znów te same problemy, bo zaczniemy wprowadzać nowe produkty - nabiał, cytrusy. Przez te problemy kupkowe wszystko idzie nam w ślimaczym tempie :-( No i za chwilę będzie trzeba zmieniać mleko na 3, a to ta sama historia :-(

My juz od jakiegos czasu pijemy 3,a jesli chodzi o swieta to mlody w wigilie jadl razem z nami swiateczna kolacje,a w 1 i 2 dzien swiat nawet nie chcial sloiczka bo wolal jesc to co my:-)

reklama
a ja mam takie pytanko my dalej cycolimy ale chciałabym wprowadzić jej raz butlę może na wieczór jakie mleko proponujecie w tej chwili 2-3?? nie mam pojećia jakie jej s[próbować dawać nan2 mamy ale totalnie jej nie smakuje...

Do góry