reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kuchnia malucha & Przepisy kulinarne mam

wow Marta podziwiam ;) szczerze mowiac jeszcze nie robilam nigdy makowca
phiii.. ja tez nie... jeszcze nie ostygł, a już zajadaliśmy z Małżem!! świetne wyszły!! można w ciemno zrobić wg tego przepisu:-D:-D Ardzesh- no jeden to na teraz, dwa zachomikowałam na Święta:-p

MIKI!!
Tobie chyba się nudzi, może jeszcze bliźniaki do kolekcji?:-D:cool2::-p respect, Kobieto... jak to się robi??!!??:shocked2::shocked2:
 
reklama
Chciałam nawet spróbować zrobić tego 3 Bita (bo ten batonik uwielbiam), ale przeczytałam pierwsze słowa przepisu:
Przepis:
Mleko gotujemy przez 3 godzinki
i już nawet nie doczytałam do końca :zawstydzona/y::-) ja strasznie niecierpliwa jestem. Wszyscy mi mówią, że dobrze gotuję, a ja robię tylko i wyłącznie potrawy których przygotowanie nie trwa dłużej niż 15 min. np. wszelkiego typu pieczenie wytwory z piekarnika, makarony, chińskie, nawet pierogi własnej produkcji uprościłam by się z ich lepieniem streścić do kilkunastu minut
 
może tak mi się trafiło, ale ciężko mi też było to rozsmarować i jednak ten smak jakoś mi się trochę różnił. jednak gotowane najlepsze. taki ładny karmel wychodzi. ja nie czekam aż mi wystygnie do zimna tylko takie letnie wykładam to ładnie się wtedy rozprowadza. ja kupuje z Gostynia to takie w czerwono niebieskiej puszce.:tak:

mam ochotę zrobić tego 3bita, tylko zastanawiam się nad śmietaną. ja bym dała zwykłą 30% a zagęszczam żelatyną, nie śmietan-fixem.
 
Nigdy nie dodawałam do 3Bita gotowego karmelu-słyszalam o nim negatywne informacje, ale ciasteczko jest pyszne. Dla tych 3 godzin warto poczekac:)
 
pbg 3 bit jest dobry:tak::tak::tak: spróbuj ugotować to mleczko:tak::tak:
Możesz to zrobić dzień -2 prędzej bo takiego ugotowanego nie możesz zaraz otworzyć

miki podziwiam
Martussa82 na pewno smaczne makowce Ja właśnie oglądałam serniki na tej stronce i teraz problem który upiec bo pare wpadło mi w oko
 
Ostatnia edycja:
reklama
Witam pamiętam że juz ktoś dawał dzieciom budyń i chciałam zapytac jak go robiłyście na mleku modyfikowanym czy jak??.Mam ochotę zrobić młodej

Ja dziś zrobiłam pierwszy raz budyń Maksowi na zwykłym mleku. Wyszedł super. Dałam szklankę mleka. Odlałam troche rozrobiłam z łyżką mąki ziemniaczanej, dołożyłam soku i troszkę aromatu waniliowego i dolałam do gotującego się mleczka. Maksiu jadł aż mu się uszy trzęsły :D
 
Do góry