reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kuchnia malucha & Przepisy kulinarne mam

reklama
jolek Kalina zjadła dzisiaj ze mną tyle krupnika, że hohoho, ładowałam jej do gęby takie wielkie kawałki marchewki i ziemniaka a ona sobie z tym radziła :OOOOOOOO
szooooooooooook

chyba sprawdzi się teoria mojego męża, albo papka albo jedzenie w całości, żadnych papek grudkowych :|

ha widzisz ona po prostu lubi od razu na głęboką wodę
brawooo Kalinka

Zosia też lubi mandarynki ale właśnie wczoraj pierwszy raz zjadła z tą skórką ale nic jej nie ma

Nie dziwie się ze lubi bo ja tez lubię i w ciąży jadłam non stop:-D

brawo dla Kaliny i jej dzielnej mamy :-):-):-)
i u nas postępy, Jurand zaczyna zaglądać nam do talerzy, zupę zjada z łyżki a pokarmy stałe z palca :-D:-D:-D. Nie są to ilości na najedzenie się, ale widzę światełko w tunelu, które chyba szybko się do nas zbliży. A co najlepsze to Jurandowi nowości lepiej smakują z talerza taty :-D:-D:-D. Ode mnie bierze chętnie, ale później.

hehe ja to samo. Ogólnie nie jem owoców, nie lubię ich a w ciąży kg mandarynek była porządku dziennym, mąz tylko kursował do sklepu :)

Mam do Was wielką prośbę. Macie jakiś fajny przepis na pyszną sałatke? chciałabym coś zrobić na święta, ale za bardzo nie wiem co.

reklama
Hmm habcia czy robiłaś kiedyś sałatkę z makaronu chińskiego albo z ananasem?
Jeżeli chodzi o sałatkę z ananasem to tak: kroisz w kawałeczki ananasy, ser żółty oraz wrzucasz seler ze słoiczka już pokrojony + dodatkowo kukurydze. Do wszytskiego dodajesz majozen i suróweczka pychotka:)
Chińska: kroisz w kawałeczki paprykę, szynkę konserwową, ogórki konserowe. Wszystko dodajesz do 1 miski. Dodajesz do tego również kukurydze oraz makaron chiński przyrządzony jak na opakowaniu. Najlepiej dodać makaron ostry i łagodny. Wszystko mieszasz majonezem.Smacznego:))

Do góry