reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kuchnia malucha & Przepisy kulinarne mam

u nas Ala też je rozdrabniane widelcem i jest ok.
Larkaa a Kalinka jeszcze zęboli nie ma wię może temu nie chce jeśc takich dużych kawałeczków,może poprostu bolą ją dziąsełka bo zabki schodzą do dziąseł i są bardzo drażliwe, dlatego przy wychodzeniu zębów dzieciaczki apetytu za bardzo nie mają... spokojnie zacznie jeść kawałki jak przyjdzie jej pora, a Ty nie rezygnuj tylko próbuj dalej aż wreszcie przyjdzie czas, że będzie kawałki zjadać :)

reklama
larkaa - ty się denerwujesz, że Kalina nie je grudek, a ja, że Mila nie chce robić papa, brawo itp ;-):-) Obie dojdą do celu, tylko trochę później :sorry:

Umiejętność robienia papa i brawo też nie jest z dobra, moj Maks uwielbia torobić przy jedzeniu i tak szybko i mocno bije brawo, ze wywali mi łyżeczke z zupka ;/
Albo robi brawo na naszych policzkach z obu stron.

habcia a to dobre z tym brawo hehe... Ala robi brawo i papa ale czasem jej sie myli i mówie do niej brawo a ona mi robi papa albo mówię papa a ona bije brawo... ale dziś znowu coś apetytu nie ma... ale już nie walcze o każda łyżeczke jedzenia, wróci apetyt to będzie jadła bo tak na siłe to tylko na mnie całe jedzenie wypluwa... ehhh

Ale warzywka typu ugotowany brokuł czy kalafior czy rozgotowana marchew- trudno sie udławic bo to mięciutkie . Ja wiem że to strach dla matki ale moja tak szamie od 3 miesięcy i nie miałam awarii z zadławieniem- raz tylko z biszkoptem było gorąco ale sobie poradziłyśmy i wyklepałyśmy syfa z przełyku.
A inaczej się nie nauczy.Poza tym nie zostawiasz z tymKaliny samej tylko obserwujesz czynie próbuje na przykład wepchnąć soie tego kalafiora do gardła. Ten sposób poleciła mi pediatra ze szpitala.Polecam.

larkaa ten sposób jest b dobry . Ja przez przypadek odkryłam ,że niko ściera jedzonko dziąsłami . Do tartego jabłuszka wpadł mi kawałeczek i on coś memłał ja palec do buzi ,a tam zgryziony kawałeczek .No i tak zaczął jeść grudki . Spróbój i pilnuj .Jak nie spróbujesz to się nie przekonasz

Moj maluch stal sie wielbicielem bułek z maslem :-D Jak widzi ze zajadamy kanapki to tez od razu chce :sorry: Ostatnio sprobowal tyle nowych i ciekawych smakow ze chyba mleko calkiem mu zbrzydlo bo...wczoraj przez caly dzien nie wypil ani odrobiny mleczka :shocked2: W nocy przez sen podalam mu butelka.

Wiec wczorajszy jadlospis wygladal tak ze:
sniadanie - kaszka mleczno ryzowa
deser - kaszka manna na mleku z jablkiem
obiad - zupka barszcz, chwile pozniej bułeczka z maslem
podwieczorek - jablko z biszkoptem
kolacja - kaszka na Smaczny Sen Bobo Vity, po ktorej wcale nie spal dobrze :zawstydzona/y: Budzil sie zapewne dlatego bo mial przepelniony brzuszek stalymi pokarmami :no: Nigdy wczesniej nie jadl tyle na raz, bo zawsze 3 posilki to bylo czyte mleczko, ech...

Dzis tez jeszcze nie pil mleka, zobaczymy co dalej :eek:

reklama
Moj maly tez sepi jak cos jemy, ale przyzwyczail sie, ze tylko ja mu daje i do tatusia juz nawet nie podchodzi:-p A mam z tym problem, bo wielu rzeczy mu nie wolno i czasem probuje przemycic na talerz np. chrupki kukurydziane, ale nie zawsze sie udaje;-)
A dzis dalam Adasiowi do polizania kawalek surowej cebuli;-) Nawet sie nie skrzywil, tylko dziobek otwieral i chcial gryzc:-D

Do góry