reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kuchnia malucha & Przepisy kulinarne mam

larkaa Kalinka nie chce grudek bo nie ma jeszcze ząbków. U nas dopóki nie wyszła całkiem druga jedynka dolna, to też grudki rosły w buzi. Werka nie zwracała, za to paszczak zamykał się jej na kłódkę. Teraz tak ma z rybą. Nie ruszy za chol... A jak próbowałam przemycić w jarzynowej, to złapała łyżeczkę i o ścianę. Spasowałam więc :wściekła/y:
No to dobra jest twa córeczka:tak: Miłosz łapie łyżeczkę jak jak jest karmiony i nie chcę jej puścić. Albo sobie sam wkłada do buzi:-)

reklama
mary ja tez chcialam jakies ciasto na roczek Macka zrobic ale chyba zadna masa nie bedzie dobrym pomyslem :no: raczej nie podam mu nic co jest z margaryna a mam jeszcze fajny przepis na mase grysikowa ale przeciez to sie robi na mleku wiec tez mu nie podam :no: myslalam jeszcze o serniczku na zimno z biszkoptami ale to trzeba robic na zelatynie wiec tez mu nie zrobie
Ten tort na roczek co podalas ciekawy jest ale tez mu nie podam smietan fix z torebki bo to sztuczne smietany, ani zadnych cukierkow niebieskich czy oplatkow do dekoracji. Moze jestem wybredna ale wydaje mi sie ze to za wczesnie zwlascza ze moj to jeszcze nawet jogurtu nie je ani twarożku. Jesli chodzi o serek mascapone to nigdy nie jadlam ale rodzina twierdzi ze jest pyszny wiec mozesz cos z nim poprobowac:tak:

Ostatnia edycja:
Teraz pytanie z innej beczki...

Przygotowujecie cos specjalnego dla maluchow na Wigilie? Pomyslalam ze moge mu przygotowac jakas rybke z warzywami, bo chyba nic innego z tradycyjnych Wigilijnych dan nie wchodzi w gre :eek::sorry:

Ja myślę o zupie rybnej lub barszczu. Bo tak naprawdę nic nie zje innego.
nimfii ta rybka z warzywami dobry pomysł:tak:
Miłosz wczoraj jadł jajecznicę na mleku. Spróbował też ogórka kiszonego, posmakował mu:-)

Ostatnia edycja:
mary ja tez chcialam jakies ciasto na roczek Macka zrobic ale chyba zadna masa nie bedzie dobrym pomyslem :no:

nimfii ja to myślałam o torcie dla gości.:zawstydzona/y::sorry: ja małemu teżjeszcze nie dałabym nic z tych rzeczy.

Teraz pytanie z innej beczki...

Przygotowujecie cos specjalnego dla maluchow na Wigilie? Pomyslalam ze moge mu przygotowac jakas rybke z warzywami, bo chyba nic innego z tradycyjnych Wigilijnych dan nie wchodzi w gre :eek::sorry:

ja myślałam o barszczu, rzeby młodemu trochę dać, no i też jakąś rybkę.
kurczę, a tak poza tym to też nie mam pojęcia co jeszcze.:sorry:

Ja dam naszej ryby po grecku i zupki rybnej, bo te dwie potrawy mało doprawiam. Zuzia długo barszczu nie spróbuje, bo mnie sam zapach tej zupy odrzuca i u mnie w domu jej nie ma :sorry:
A na roczek robię już wcześniej opisaną "chatkę" - bo torty od chrzcin zostały mi całe a o ten badziew się ludzie bili:rofl2::eek::rofl2:, a że to są tylko biszkopty z masą twarogową to i Zuza dostanie :cool2:

Ech... Moj maly jest uczulony na rybe:-( pewnie dam mu troszke barszczu i w ramach wyjatku dostanie jakies miesko.

Pisalyscie o serku marscapone - on jest podobny do serka homogenizowanego, ja robie tu z niego sernik na zimno, pyszny jest tez z podsmazomymi pieczarkami i cebulka, podawane z makaronem, mniam!

Dziewczyny, mam pytanie, glupie pytanie...:zawstydzona/y: Czy ktoras z Was gotowala dla maluszka zielony groszek? Czy po ugotowaniu trzeba go 'wyluskac' ze skorki? Gotowalam juz kilka razy i za kazdym tak robilam, a moze nie trzeba?

reklama
emkamek, ja groszek mam mrożony wrzucam młodemu do zupki jak się gotuje a potem miksuję.

Karol z nowości wsuwa ogórkową, danonki, kanapeczki z szynką wiejską, klopsiki z indyka.

Czy któraś z was pamięta przepis na naleśniki dla maluchów??? Jolek podawała, ale się teraz nie dokopię wstecz.

Do góry