reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kuchnia malucha & Przepisy kulinarne mam

agi jakieś 20 stron wcześniej, 2 razy kliknęłam:tak::-)

Habcia my jemy tak:-)
ok 6,7, czasem 5 (jak się obudzi) cycuś
9 - 150ml kaszki
12 - danonek, chrupeczki, jakieś biszkopciki
14 - zupka w 0,5l garnuszku i zjada prawie wszystko żarłok mały
17 - cycuś
18 - jabłuszko, banan, gruszka, deserek
20 - cycuś, 150ml mleczka
a w nocy to różnie się budzi, ale jakieś 2-3 razy cycuś

reklama
A właśnie apropo jedzenia Nika nic od trzech dni nie chcę jeść, wszytko wyciąga z buzi i się bawi jedzeniem. Nie mam zielonego pojęcia czym to może być spowodowane,może to fascynacja jedzonkiem albo aaa już sama nie wiem. Czy wasze dzieci też tak miały lub mają ?? ja juz nie wiem jak ją nakłonić do jedzenia.POMOCY:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

:no::no::no: u nas nigdy az tak zle nie bylo, zawsze sie udalo cos mu wcisnac a najletwiej lyzeczka. Jesli mala jest spokojna i nie masz wrazenia ze cos ja boli to chyba nic groznego sie nie dzieje. Co prawda slyszalam ze dwulatki przechodza przez takie etapy niejedzenia, ale moze u Was to pojawilo sie wczesniej.

Probowalas jakichs nowych potraw, albo podanych inaczej niz zazwyczaj? Moze cos nowego ja zaciekawi i zacheci do jedzenia.

Palusia a mleczko ? czy mleczka tez nie chce , a deserek moze daj owoce czy tez nie ?

Czasem Gabrys tak ma 1 dzien ze nie za bardzo obiad chce zjesc ale ja mu wtedy nie wciskam bo zje wiecej mleka , a 3 dni nie zdarzylo sie
choc moge napisac ze moje kolezanki skarzyly sie ze dziecko ktore wczesniej ladnie jadlo teraz jak widzi jedzenie to ucieka i juz za wczasu piszczy ze nie chce a maja kolo roczku i nic im nie jest ,sa zdrowe - moze taki okes i minie :confused2:obserwuj kochana

Moze przezwyczaila sie do slodkich potraw i dlatego odrzuca inne jedzenie ;-) Jesli je cokolwiek to nie martw sie, ale co jakis czas proponuj jej cos innego, oze za ktoryms razem zje to ze smakiem :tak:

Jesli nie ma ochoty jesc obiadkow, to moze sprobuj zrobic tak aby do zupki dorzucic kaszki ryzowej. Dzieki temu zupka nabiera slodkiego smaku. Na mojego Macka to dzialalo gd odmawial jedzenia:tak:

paulusia dawaj mleko albo zupy jak chcesz z butelki. Ja zaczęłam zupy dawać z butelki. Moje dziecię nie je nic poza butlą i to przed telewizorem albo pod gąsienicą. Jedynie picie pije normalnie, choć czasem też jest problem. A picia to potrafi wypić i 400ml dziennie.

Paulusia a może zrób przerwe na kilka dni a potem zacznij od małej ilosci zupki w między posiłkami u nas to zadziałało jak mała nie chciała jeść nic poza mlekiem :-)

reklama
aga nie boisz się, że Juri za jakiś czs nie zje ci nic :eek::eek: znam dziecko co ma 3 lata i jada tylko bułkę...

Do góry