reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kuchnia malucha & Przepisy kulinarne mam

reklama
i już po piciu z butelki, dziś hipp jest be. wojna jak cholera. mąż właśnie próbuje ją nakarmić.:-:)-:)-(

Martussa łączę się z Tobą w bólu. ja też mam ostatnio problem z jedzeniem. tyle, że mi mały pije mleko i zje kaszkę wieczorem i nic poza tym:eek:. od tygodnia nie je mi obiadków, dzisiaj nawet kaszka na wieczór nie poszła, ciapnął parę łyżeczek. nie mam już siły....:-:)-:)-(

u nas idzie przeważnie 160 ml wody + proszek, ale często nawet tego nie dopija
a je mleko 3 razy dziennie

Ooo :-p...to i tak wiecej niz moja , a kiedy ty podajesz jej mleczko???
Mala mi tylko zje przed spaniem w lozeczku :confused2:..a jak jej chce dac gdzie indziej to jest bunt :sorry:

Ja daję 150ml+woda, a z tego często wypija 90ml albo mniej.I kaszkę to też 150ml a wypija nieraz całą a nieraz tylko 75ml albo mniej.A daję też gdzieś 3 razy.

jolek a po co? skoro Hania polubiła Hippa to po co jej mieszać.

mi Hubert wypija dwa razy dziennie tak około 210 ml mleka i wieczorkiem daję mu kaszkę (łyżeczką) około 150-160 ml.

maltanko a po to aby nie wyrzucać

oj martusia to co jej nie pasuje ,a może smoczek albo daj jej z niekapka

Mlodemu bardzo smakuje cytryna:szok:krzywi sie tylko za pierwszym razem gdy daje mu possac kawalek owocu,a potem to tylko otwiera buzie na jeszcze Dlatego wlasnie zastanawiam sie czy moge mu dawac do picia wode z kilkoma kroplami cytryny Jak myslicie?

reklama
mysia - cytrynka nie jest wskazana dla maluszków, bo to silny alergen. Ale jeśli już sprawdziłaś, że nie jest uczulony, to chyba możesz podać kilka kropel z wodą :)

Ja za to dostałam miód od brata. Przywiózł wiejski skądśtam :) ale mam opory żeby podać małej. Niby to też silny alergen. Ale do tej pory młoda nie jest na nic uczulona, więc muszę gdzieś poczytać, czy miód można już podawać, czy nie. A może któraś z was już wie i nie będę musiała szukać tych info? :)

Do góry