reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kuchnia malucha & Przepisy kulinarne mam

reklama
Martussa ta stronka jest swietna,juz od jakiegos czasu z niej korzystam:tak:Dzis zrobilam np. pancakesy czekoladowe i byly pyszne Masz racje,ze zycia braknie by wszystkie przepisy wyprobowac...;-)

och ty to oddaj koleżance co takiego używa, albo sobie syp do kawy zamiast śmietanki :-p
:-D:-D:-D do kawy! :-D
Ja też nie lubię wyrzucać. Ale herbatkę jak kupiłam i nie dawałam Mili to oddałam kumpeli. Zresztą krem ciążowy też...
tort, "raffaelo",
"chatkę baby Jagi"
podałabyś przepisy!
Ja mam sporą imprezkę w tym miesiącu. Dużo znajomych z niemowlakami przychodzi więc muszę popichcić :-)
Moje wypieki:cool2:co się będę sama śliniła...:laugh2:
:pPP nawet nie wchodzę! :-p

Ostatnia edycja:
pbg 15 min robisz chatke baby Jagi ? muszę spróbować bo już dawno mam przepis a nie próbowałam jeszcze

Martussa82 fajna ta stronka :-) ja też lubie piec chociaż ostatnio nie mam za bardzo czasu.
Już kiedys kupiłam dzem morelowy który miała byc do jakiegos ciasta z tej strony ,pózniej zapomniałam piekłam cos innego a teraz znowu muszę kupic ten dżem bo mąz juz zjadł ten co był:-)

Używa ktos bebiko smaczny sen? Ja dla Zosia kupiłam bebiko 2 zobaczymy czy jej zasmakuje.lekarka powiedziała że bebilon mam dawac ale on kurcze drogi jest.:sorry:Czytając różne fora widzę że duzo lekarzy poleca bebilon:confused2:

PBG- ja uwielbiam ciasta, piec też lubię coraz bardziej- jest taki blog, z którego piekę w ciemno i życia mi braknnie, by wszystko wypróbować :rofl2: normalnie jak nań wchodzę- ślina cieknie na klawiaturę! masz i Ty!! Moje wypieki:cool2:co się będę sama śliniła...:laugh2:
martussa- to z tej stronki była ta babka kolorowa, zapisałam sobie w ulubionych tą stronke , bo jest rewelacyjna :tak::tak::tak:Czy ta chatkajest z tej samej strony, zresztą sobie zerkne;-):tak::tak::-):-)

Martussa i po co ja wchodziłam na tą stronę co podałaś:crazy::rofl2: a ja na niedzielę na zamówienie męża zrobiłam 3bita:cool2: i w końcu wyszedł taki jak powinien i jak nigdy dzisiaj już nie ma po nim śladu:tak: a ja dumna, bo smakowało;-)
my mamy bebiko. Matik dojada sobie przed snem 120ml tylko i ewentualnie jak zostaje z babcią. wcześniej mieliśmy NAN i też smakowało, dziecię najwyraźniej wybredne nie jest;-)

Ostatnia edycja:
a ja poza całym tematem dzieciowym, to więcej żadnego ciasta nie robię!!! Na chrzciny urobiłam sobie ręce po łokcie - tort, "raffaelo", jabłecznik... miał być jeszcze sernik, ale czasu mi zbrakło i na szybko żeby się nie zmarnował twaróg, zrobiłam "chatkę baby Jagi" i oczywiście co wszyscy jedli - oczywiście chatkę, a to się dosłownie 15 min robi (twaróg, żółtka, masło, kakao, herbatniki) i do lodówki. Więc teraz jak będę wyprawiała roczek to TYLKO to zrobię :cool2::cool2::cool2::cool2:

ja tez lubie piec :tak: ale teraz przy Maćku mam na to malo czasu :-( Jednak upiec kilka ciast jednoczesnie to nie lada wyczyn :tak: wiem bo sama pieklam cista na moje wesele na 50 osob ( pieklam z mamam i tesciowa, wiec jakos sie wyrobilysmy)

reklama
cholerka, no spróbuję Bebiko i bebilon zastosować tej awanturnicy... dziękuję...
a co zrobić z tym NANem?? Jolka- Ty jesteś moim kulinarnym guru- oprócz naleśników masz może jakiś przepis na ciasteczka z mmlekiem modyfikowanym? chodzi mi po głowie coś takiego:
Jajko
mąka kukurydziana
maka pszenna
oliwa/olej z pestek winogron/masło
mleko modyfikowane

zagnieść, rozwałkować,pokroić i upiec - zrobić jakieś chrupaczki- jak myślisz? wyszłoby coś?:rofl2:
martusiu niezły pomysł z tymi ciasteczkami
ja pomysły czerpięz głowy .Mleko u nas jakie by nie było to schodzi jak woda .Miałam już NaN i bebiko . Ale ja dodaję praktycznie do wszystkiego . Jak robię kaszkę to daję 2 miarki mleka i mały nie czuje mleka tylko kaszkę. Dodaję też do szpinaku , do ziemniaczka jak zgniatam ,do marchewki ,do twarożku i tak Niko powoli przyzwyczajam .Ja też niczego nie wyrzucam tylko kombinuję.Myślę co tu poradzić na to mleczko i nic mi do głowy nie przychodzi ale jak coś wymyślę to zaraz napiszę

Do góry