Dzisiaj dałam mojemu syneczkowi kubek nie kapek. Nawet nie chce tego trzymac, ani pic. Od razu płacz. Hmm o naleśniczkach nie myslalam zeby mu dac. Czy dodałyscie do nich tylko sól, jajka, make i jajka oraz wode czy mleko?Hmm moze zrobie mojemu dzisiaj. Jestem ciekawa jak mu bedzie smakowacWczoraj dałam malutkiego ciasteczko z czekoladka - a jak sie zajadał
Az mu sie oczka cieszyły
![]()
nie wiem jak Antar robi naleśniki ale ja to brałam
-rozrobiłam troszkę mleka w proszku
-dodałam żółtko
- dogęściłam kleikiem kukurydzianym
-troszkę mąki pszennej
mam taką małą patelnię i na niej rozgrzałam oliwę z oliwek i usmażyłam( masło się pali) wyszło mi 5 smakowały ,że hej
też tak uważam ,Niko też zębów nie ma ,a wszystko przeżuwa na dziąsłach .Te ciasteczka też mamyBlanka tez nie ma zabków a zajada już wszystko..zje całego biszkopcika..gryzie sobie po kawałeczku..kiedyś dalismy jej pietkę od chleba do pociumkania i też odgryzała kawałki..myślę, że to nie ma znaczenia czy ma ząbki czy nie..uważam, że Kalinka nie ma wykształconego odruchu przeżuwania (jakos dziwnie to brzmi??? ale nie mam weny..padam na twarz)...wszystkie dzieci rozwijaja się inaczej..ma jeszcze czas..nic na siłę
![]()
A dzisiaj robiłam de volaje .Nokowi zrobiłam z masełkiem i w panierce z żółtka i kleiku kukurydzianego i ziemniaczki za szpinakiem . Zjadł połowę a drugą mamy na jutro.