reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kuchnia malucha & Przepisy kulinarne mam

ardzesh to skrót od banicji :-D jolek próbuje nam powiedzieć, że czasem wypędza Niko z domu ;-) wyrodna matka...nie bierz zniej przykładu ;-)

reklama
dewolaje ,nalesniczki no pysznosci gotujecie Muszę też Zosi :-)spróbować zrobic

U nas tak wygląda dzien
9- kaszka ok.150 ml
11,30-12 piers i spanie
14 obiadek tak ok 190 ml.Zupka albo ziemniaczki i coś do tego w ostatecznosci słoik
16,30 deserek owoce z biszkoptem
19,30 piers i spanie
Poza tym chlebek zje ze mną lub trochę bułki w nocy 2 karmienia mamy.Też zamierzam juz powoli 2 dania wprowadzic

Hmm a u nas tak:
9.30-jogurcik owocowy
12,30-13,00-zupka, jak zostanie daje mu na II dzień. Oczywiście gotuje je sama. Dzisiaj miałmarchwianke
15.25 - II obiad - ziemniaczki z masełkiem + mięsko albo warzywka
17.00-18.00 deseerek, czasami jest wcześniej obiad więc daje wcześniej deserek
18.30 - kolacyjka, zje ode mnie chlebek z masełkiem i wędlinką, czasami dam pomidorka lub ogóreczka. Ostatnio dałam mu pasztetu, który upiekła moja mama
19.30-mleko modyfikowane 210ml -całej nie wypija. A później pobudki 1-3-5

halmarta takie dorosłe to menu. a mleko dajesz tylko 1 dziennie? i kanapki z masłem i wedliną?:szok: a wszedzie trabią, ze wedliny to jedna sztucznosc

jak tak was czytam to się zastanawiam czy rano nie dawać małemu jakiejś kaszki, bo jakoś tak ubogo u nas:confused::dry:
6, 9 cyc
11 przed drzemką 120ml soczku
12.30-13 cycuś
14 obiadek, 120ml herbatki przed drzemką o 15.30
17 cycuś
18 deserek-jabłuszko skrobane, banan, słoiczek...
20 cycuś + 120ml mleka
i potem w nocy to różnie :sorry2:

Labudka w dzien mleczka nie chce pic, tylko na noc i oczywiscie w czasie pobudek nocnych. w dzien daje mu takze wode i soczki. Hmm robie mu małe kanapeczki i je. Hmm jak chlebek moze jesc i masełko to czemu nie szyneczka. Jakbysmy tak patrzyły to wszystko jest sztuczne:))

Mlody kosztowal juz wielu "doroslych" potraw i jak dla mnie to nie nalezy przesadzac ani w jedna ani w druga strone...Kazda z nas ma swoj rozum i wie co dobre dla jej dziecka

reklama
Do góry