reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kuchnia malucha & Przepisy kulinarne mam

Po dodaniu pomnożeniu i odjęciu;-) wyszło mi, że oprócz cyca Matik pije ok. 250-300ml:-) daję mu ok 120-150ml soczku i potem jeszcze herbatkę:-)

reklama
Witajcie mamuśki :-):-):-)
Max mi w takim układzie mało wypija, bo moze 100-150ml na cały dzień, daje mu syrop z malin lub jakiśinny rozcieńczony z wodą mineralną. czystej wody nawet nie tknie.:no:

mamuśki mam pytanie odnośnie picia, w czym podajecie maluchom te pićki,??? bo moie dziecie ma zwykłą butelke tyle ze taką malutką. No a z niekapka to jeszcze nie podawałam, czy Wasze dzieci piją ładnie z nie kapków???, bo no wiecie Max ma juz ząbale i takie pićki rozwali mu ząbki. Kompletnie nie pamiętam jak to było ze starszakami :sorry::eek:

miki ja jak narazie dopijam mlodego butelka,co do niekapkow mam mieszane uczucia,bo wyczytalam wiele opin kobiet,ktore twierdza,ze przez niekapki ich dzieci maja wady wymowy Jak widac i tak zle,i tak niedobrze...

no bo to jest słodkie, mimo że niesłodzone, to strasznie dzieciom rozwala ząbki.Mojej koleżanek dzieci [ wszystkie dziewczynki] ciagle piją, i mimo że tylko soki i syropy rozcieńczane [ najlepszej jakości , bez cukru], to małe nie mają jedynek i dwójek, bo pruchnica je zaatakowała.Moja Majka nie ma do połowy górnej jedynki, ale to za sprawą koli. Maja uwielbia kole, a tatuśko ciagle ja kupował. Majce normalnie rozpuścił sie ząbek od koli, juz od dawna tego eliksiru nie ma umnie w domku. :tak::tak::tak:No ale tu mowa o starszych dzieciach[2-3 lata]Ja tam teraz sięboje o te ząbki. I jeszcze jedno, moje kolezanki zgodnie mówia ze podobno lepiej jest aby dziecku picie dawaćz kubeczka z ustnikiem, od najmniejszych lat [ miesiecy]
Dla tego pytam co Wy mamuśki o tym sądzicie, chce poznać rózne opinnie.:tak::tak::tak:

mikimauro ja przekonuję Kaline codziennie do niekapka i codziennie kończy się to tym, że daję jej w końcu butelkę :D mam taką jedną do soczków 0+ z powiększonym otworem i przez to pije.

miki ja daję Hubertowi pić z niekapka, on od początku butelki nie chciał, jak mu dawałam był wrzask. ładnie mi pije z kubeczka

:szok:od kubka?

u nas to samo .Mały pije z niekapka od kiedy pamiętam ( a pamięć mam ho ho) ewentualnie jak widzi ,że my pijemy z kubka to zawsze swojego dzióba musi wetknąć.

Miki moje starszaki pili z butelek do 4 lat i nic z ząbkami się nie działo (no tylko Eryk nie miał górnych jedynek bo wychodząc mu już się kruszyły i miał takie wyrostki )ale to nie od butli

reklama
Zosia pije z butelki Niekapka próbowałam ale nie chciała Musze znowu raz spróbowaćjej dać,Też słyszałam że niekapki są niedobre:sorry: Zawitkowski też nie poleca,

A może taki kubek KUBEK NIEKAPEK 360LOVI 210ml 09m+ jak ze szklanki (788703499) - Aukcje internetowe Allegro

Dzisiaj na obiadek Zosia dostała pierwszy raz jajecznice do tego ziemniaka i buraczki.Bardzo jej smakowało.
Gotowałyscie buraki na parze? Jesli tak to napiszcie mi ile minut trzeba gotowac? znacie fajną stronke o got.na parze

Ostatnia edycja:
Do góry