reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kuchnia malucha & Przepisy kulinarne mam

Po dodaniu pomnożeniu i odjęciu;-) wyszło mi, że oprócz cyca Matik pije ok. 250-300ml:-) daję mu ok 120-150ml soczku i potem jeszcze herbatkę:-)

reklama
Witajcie mamuśki :-):-):-)
Max mi w takim układzie mało wypija, bo moze 100-150ml na cały dzień, daje mu syrop z malin lub jakiśinny rozcieńczony z wodą mineralną. czystej wody nawet nie tknie.:no:

mamuśki mam pytanie odnośnie picia, w czym podajecie maluchom te pićki,??? bo moie dziecie ma zwykłą butelke tyle ze taką malutką. No a z niekapka to jeszcze nie podawałam, czy Wasze dzieci piją ładnie z nie kapków???, bo no wiecie Max ma juz ząbale i takie pićki rozwali mu ząbki. Kompletnie nie pamiętam jak to było ze starszakami :sorry::eek:

miki ja jak narazie dopijam mlodego butelka,co do niekapkow mam mieszane uczucia,bo wyczytalam wiele opin kobiet,ktore twierdza,ze przez niekapki ich dzieci maja wady wymowy Jak widac i tak zle,i tak niedobrze...

no bo to jest słodkie, mimo że niesłodzone, to strasznie dzieciom rozwala ząbki.Mojej koleżanek dzieci [ wszystkie dziewczynki] ciagle piją, i mimo że tylko soki i syropy rozcieńczane [ najlepszej jakości , bez cukru], to małe nie mają jedynek i dwójek, bo pruchnica je zaatakowała.Moja Majka nie ma do połowy górnej jedynki, ale to za sprawą koli. Maja uwielbia kole, a tatuśko ciagle ja kupował. Majce normalnie rozpuścił sie ząbek od koli, juz od dawna tego eliksiru nie ma umnie w domku. :tak::tak::tak:No ale tu mowa o starszych dzieciach[2-3 lata]Ja tam teraz sięboje o te ząbki. I jeszcze jedno, moje kolezanki zgodnie mówia ze podobno lepiej jest aby dziecku picie dawaćz kubeczka z ustnikiem, od najmniejszych lat [ miesiecy]
Dla tego pytam co Wy mamuśki o tym sądzicie, chce poznać rózne opinnie.:tak::tak::tak:

mikimauro ja przekonuję Kaline codziennie do niekapka i codziennie kończy się to tym, że daję jej w końcu butelkę :D mam taką jedną do soczków 0+ z powiększonym otworem i przez to pije.

miki ja daję Hubertowi pić z niekapka, on od początku butelki nie chciał, jak mu dawałam był wrzask. ładnie mi pije z kubeczka

:szok:od kubka?

u nas to samo .Mały pije z niekapka od kiedy pamiętam ( a pamięć mam ho ho) ewentualnie jak widzi ,że my pijemy z kubka to zawsze swojego dzióba musi wetknąć.

Miki moje starszaki pili z butelek do 4 lat i nic z ząbkami się nie działo (no tylko Eryk nie miał górnych jedynek bo wychodząc mu już się kruszyły i miał takie wyrostki )ale to nie od butli

reklama
Zosia pije z butelki Niekapka próbowałam ale nie chciała Musze znowu raz spróbowaćjej dać,Też słyszałam że niekapki są niedobre:sorry: Zawitkowski też nie poleca,

A może taki kubek KUBEK NIEKAPEK 360LOVI 210ml 09m+ jak ze szklanki (788703499) - Aukcje internetowe Allegro

Dzisiaj na obiadek Zosia dostała pierwszy raz jajecznice do tego ziemniaka i buraczki.Bardzo jej smakowało.
Gotowałyscie buraki na parze? Jesli tak to napiszcie mi ile minut trzeba gotowac? znacie fajną stronke o got.na parze

Ostatnia edycja:
Do góry