reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kuchnia malucha & Przepisy kulinarne mam

aga-rozgazowana coca-cola-działa odtruwająca nachory , bolący brzuch. Jak Ci śrubkazardzewieje i nie możesz jej odkręcić to coca-cola teżpomoze, tylko polej i zobaczysz co sie dzieje:tak::tak:;-):cool2::eek:takie to pyszności pijemy:confused::-):tak:

reklama
no czekamy czekamy z tym jajem, następna próba za tydzień :)
jolek próbowałam dawać żółtko ze 3 razy, ale za każdym razem wymiotowała, bo czuła grudki :p
mikimauro mój mąż też mówi, że na zatrucie cola jak złoto, ja nie wiem - nie próbowałam :)

kobitki dzieci pijących z butelki a próbowałyście dać maluszkowi ze słomki?
Olcia 3 dni temu zaskoczyła ze słomki po paru minutach i teraz sobie popija. Chociaz ja tez jej daje z kubka takiego Tomee Teepee , ale kapie z niego wiec to nie jest nie kapek :-D Tylko u nas nigdy butli nie było i dlatego tylko ten kubek pchalam . Ale spróbujcie ze słomki moze to będzie rozwiązanie.

mi tam butla nie przeszkadza, jak J nie odrzuca to niech sobie pije ile wlezie, przecież on ma dopiero 8 miesięcy. Kiedy będzie miał 8 lat to mu powiem, że czas skończyć ze smoczkami i zacząć pędzić w dorosłość :-D:-D:-D.

aga masz racje. Mojemu równiez jeszcze nie dalam kubeczka niekapka - nie domaga się wiec niech pije z butli. Chociaż ostatnio wypił troszeczke ze szklanki - oczywiście mu trzymałam

mi tam butla nie przeszkadza, jak J nie odrzuca to niech sobie pije ile wlezie, przecież on ma dopiero 8 miesięcy. Kiedy będzie miał 8 lat to mu powiem, że czas skończyć ze smoczkami i zacząć pędzić w dorosłość :-D:-D:-D.

Ty jak cos palniesz to koniec :-D:-D:-D

A mój dzieć pije tylko z łyżeczki :dry:
No tak :-p:-p:-p...to rzeczywiscie pocieszajace ;-)

Julianek tez butli nie lubi, maz wrecz zmuszal go, by cos wypil, jak mnie nie bylo i w sumie tylko na spiocha mu wychodzilo.
Ja czesto daje Juliankowi pic wode z kubeczka, duzo sie przy tym pozalewa ale i wypije troche.

Co do zoltka to u nas byly chyba do tej pory dwa podejscia i jak na razie zarzucilismy i czekamy z kolejnym bo Julianek po jednej, dwoch lyzeczkach papki z zoltkiem momentalnie traci apetyt. Nie wiem co jest z tymi moimi dziecmi, ani Flavia do tej pory nie lubi zoltka i zawsze zjada samo bialko ani Juliankowi jakos nie podchodzi. Flavii staram sie przemycac w zupkach ale czesto i tak odkryje i nie zje. Moze macie jakies patenty jak przekonac dziecko?

A co do coca coli, to potwierdzam, dobra na zatrucia, nawet moi tesciowie lekarze radza ja pic jak sa jakies problemy zoladkowe. A i Flavii, choc taka mala, od czasu do czasu troszke dajemy na zatwardzenia.:tak:

reklama
A ja wczoraj zrobilam obiadek 2 daniowy: zupke z burakami a na drugie ziemniak z mieskiem oraz marchewka zmieszana z kawalkiem kalarepki wszytsko ugotowane oczywiscie.

Zupke zrobilam migiem bo odkrylam sposob na szybkie gotowanie : do wrzacej wody scieram na tarce z grubymi okami warzywa i za 10 min ugotowane a wczesniej to wrzucalam w kawalkach i czekalam 40 min az mi sie burak ugotuje :sorry2:

No i Gabbrys pieknie zjadl przy zupie troche grymasil bo nie chcial jesc lyzeczka i dalam mu tak wypic z kubeczka po chwili zabawy zaskoczyl i wypil cala zupke a tak mu zle szlo z niekapkiem ze myslam ze z kubeczka tez nie wypije a tu prosze :-)
Wiec zupke zjadl o 13 a o 16 obiad

A i dalam wczoraj malemu doslownie do polizania czekoladke z batonika smieszna mial minke :-D no i ja genialna chcialam wieczorem zeby tata zobaczyl a mialam pod reka cukierka Michalka wiec dalam Gabowi do polizania a on nagle odgryzl pol:szok: no i bylo grzebanie w buzi i placz tyle mama zrobila przyjemnosci

Do góry