reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kuchnia malucha & Przepisy kulinarne mam

Mamuśki,nasze dzieci juz są na tyle duze że byle czego tzn. czegoś co im nie smakuje nie wezma do buzi. Dzieci są bardzo mądre. Na prawde , jeżeli Wasze dzieciaczki nie są alergikami to podawajcie im to co i Wy jecie, tylko z rozsądkiem.

ja też tak uważam i daję małemu próbować wszystko to co my jemy, oczywiście bez przesady. przecież nie będę mu dawać do do czasu pójścia do prsszedszkola słoiczków i niesolonych zupek.

a ja dzisiaj młodemu zrobiłam na obiad jajecznicę na masełku i smakowała mu.

reklama
postrzałko taki sam rozkład karmienia my mamy identyko .Tylko ja po popołudniowej drzemce daję kaszkę do której dokładam jakiś mus z owoców lub owoc starty .Pisała o tym kiedyś martussa taki ala fantazja danon.

miki u mnie jest też tak z obiadami .Ja myślę ,że my tak robimy bo mamy już doświadczenie ze starszakami . Od pewnego czasu chodziło za mną ,żeby dać parówkę tylko nie wiedziałam jaką no i oświeciłaś mnie . Przecież są cielęce.
Dzisiaj np .mały zjadł swoją zupkę ,a ja miałam biały barszczyk i tak mi w talerz patrzył,że zjadł mi prawie wszystkie kluski mimo,że był najedzony.Oj tak tak ja sobie nie wyobrażam jak byśmy mieli jeść nie przy jednym stole .Mój lord to w foteliku na stole siedzi i każdemu zagląda do talerzy . Nawet Skipera miskę ma na oku

nimfi ja robię tak jak pisze Mysia i małemu smakują

Dziewczyny co podajecie do picia maluchom?Ja daje malemu wode mineralna z sokiem jablkowym lub herbatki hippa,wiela razy probowalam mu podac wode,ale zawsze konczylo sie na wypiciu ok. 10 ml i zacisnieciu ust Zastanaia mnie tez ile sa w stanie wypic w ciagu dnia wasze dzieci?moj wypija ok 200ml,i czasami ok 50-100 w nocy i wlasciwie nie wiem czy to duzo czy malo

Mysia, ja daje soczek jablkowy, sam lub z woda mineralna, wode z sokiem malinowym (domowej roboty, od mamusi:D), daje tez soki wieloowocowe i herbatki z hippa, ciagle najbardziej mu smakuje ta ulatwiajaca trawienie:szok:. Moj mlody tez nie chce pic wody, jak tylko poczuje, ze mu ja daje, to raz pociagnie i koniec.:angry:
W ciagu dnia wypija ok. 200-250 ml, a w nocy nie pije wcale.

Ostatnio dalam Adasiowi czastke pomarancza, (wiem, wiem, ze cytrusy alergizuja:sorry:), ciamkal, mlaskal, az milo i nic mu nie bylo:-)

mysia ja karmię piersią 4-5 razy i daję do picia ok 100ml w ciągu dnia.Przeważnie po obiadku. Daję wodę, herbatkę z dzikiej róży z hippa. A dzisiaj ugotowałam kompocik ze słodkich jabłek ,słodkich gruszek i dorzuciłam 4 śliwki .Przecedziłam .Kompot ma do picia nawet wyszedł słodki bez cukru ,a z owoców zrobiłam mus w słoiczki .Będzie miał jako dżem albo wkład do kaszki

mysia u nas mniej wiecej tak samo jak u Ciebie, młoda wypija jakieś 200 ml soczku rozrobionego pół na pół z wodą albo herbatki hippa. Jak daję jej wodę to wypije w dzień max 50 ml :)

Dziewczyny co podajecie do picia maluchom?Ja daje malemu wode mineralna z sokiem jablkowym lub herbatki hippa,wiela razy probowalam mu podac wode,ale zawsze konczylo sie na wypiciu ok. 10 ml i zacisnieciu ust Zastanaia mnie tez ile sa w stanie wypic w ciagu dnia wasze dzieci?moj wypija ok 200ml,i czasami ok 50-100 w nocy i wlasciwie nie wiem czy to duzo czy malo
Mysia ja daję młodemu soczek taki z Bobo Frut, albo herbatkę, sok z malin z wodą(taki domowy). i kiedyś dawałam mu też kompotu truskawkowego. nic mu nie było. a wypija różnie czasami 150 ml, czasem, 200, a czasem tylko 50 ml. daję mu tyle ile sam chce.

jestem mama 8 miesiecznej Paulinki. Moja corcia to starszy glodomor, zjadla by wszystko gdy by mogla - slodnie, kwasne, goszkie - nie ma dla niej roznicy. Wazy 9400 g. A dzien wyglada tak:
8.00 mleko piers
10.00-10.30 sloiczek owoce 130g
12.00 - mleko piers - spanie
15.00 - sloiczek obiadek 190 g
18.00 - mleko piers
20.00 - kapanie,
21.00 butelka z kaszka ryzowa z owocami 150 g
w nocy budzi sie o 24.00 je piers i o 4.00 je piers
Opiscie swoj dzien :happy:

reklama
Do góry