Ostatnio dalam mlodemu odrobinke ziemnika z mojego talerza i kawaleczek piersi z kurczakabardzo mu posmakowalo i nie bylo zadnych skutkow ubocznych:-)Uwazam,ze to nic zlego dac od czasu do czasu szkrabowi cos z talerza doroslych,oczywiscie wszystko trzeba robic z glowa
reklama
szczęśliwa1
Fanka BB :)
Julka tez zjada czasem z nami ziemniaczki :-)
larkaa
ardzesh jolek dzięki za rady, będę coś działać i próbować! a blendera nie mam, ani miksera wczoraj przeciskałam żarcie przez praskę...do czosnku muszę spróbować zrobić jedzenie z tego termomixa, tylko właśnie jak jest mało jedzenia to nie zmieli mi dokładnie, a jak naładuje dużo to połowa pójdzie do kubła, bo młoda mi nie zje :| dobra tam, dla chcącego nic trudnego. Muszę iść na zakupy coś kupić, bo z jedzenia nie ma w domu nic (nawet jabłuszka małego...ani nic dla mnie i siedzę od rana na dwóch ciastkach, bo do sklepu mam godzinę w jedną stronę z buta, a dojechać nie ma jak).
ja dziś wzięłam pół słoiczka zupki z królikiem, ugotowałam marchewkę i jajo, zmieliłam dokładnie tą marchew i pół żółtka i młoda....zwymiotowała ;/
wystarczy, że są ciupeńkie grudki i ona wymiotuje ;/ a niczym nie mogę tak idealnie zmielić tego jedzenia jak jest w słoiczkach
mary u nas kaszek młoda nadal nie tyka, podajemy tylko rządką przez butelke (dodaje wieczorem do mleka dofikowanego na 200 około 4 łyżeczki)
ja gotuje sama dla malego i warzywa blenderuje. Blender ladnie miksuje nawet duze kawalki warzyw tak ze zostaje z tego ładny mus no ale wczesniej malemu scieralam warzywa przez sitko i wtedy kawalkeczki byly wieksze, jednak tez je zjadal mysle ze blender to przydatne urzadzenie przy malym dziecku bo nawet jakbym mu dawala sloiczki to bym je mogla tak zmiksowac gdyby byly jakies duze kawalki
Z jakiej firmy kupujecie kaszki?Ryżowe czy mleczno-ryżowe bo Zoska dalej nie chce jesc kaszki.
Owoce je zupki też tylko kaszek nie chce
kaszki z bobovity mleczno ryzowa z bananami juz zajada ze smakiem, no a w domu juz czekaja na niego kaszka z malinami
szczęśliwa1
u nas króluja kaszki bezmleczne z bobovity bo mamy skaze. Dodaje ja za kazdym razem do mleka (2-3 łyżeczki) bo samego nutramigenu mi za nic pic nie bedzie
szczęśliwa1
musze wysłać chłopa do tesco w takim razie :-)
reklama
mikimauro
habcia-ty to jesteś szperacz na wyprzedazach i na promocjach :-):-):-)
Podziel się: