reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kuchnia malucha & Przepisy kulinarne mam

Ostatnio dalam mlodemu odrobinke ziemnika z mojego talerza i kawaleczek piersi z kurczaka:tak:bardzo mu posmakowalo i nie bylo zadnych skutkow ubocznych:-p:-)Uwazam,ze to nic zlego dac od czasu do czasu szkrabowi cos z talerza doroslych,oczywiscie wszystko trzeba robic z glowa:tak:

reklama
ardzesh jolek dzięki za rady, będę coś działać i próbować! a blendera nie mam, ani miksera :p wczoraj przeciskałam żarcie przez praskę...do czosnku :D muszę spróbować zrobić jedzenie z tego termomixa, tylko właśnie jak jest mało jedzenia to nie zmieli mi dokładnie, a jak naładuje dużo to połowa pójdzie do kubła, bo młoda mi nie zje :| dobra tam, dla chcącego nic trudnego. Muszę iść na zakupy coś kupić, bo z jedzenia nie ma w domu nic (nawet jabłuszka małego...ani nic dla mnie i siedzę od rana na dwóch ciastkach, bo do sklepu mam godzinę w jedną stronę z buta, a dojechać nie ma jak).

ja dziś wzięłam pół słoiczka zupki z królikiem, ugotowałam marchewkę i jajo, zmieliłam dokładnie tą marchew i pół żółtka i młoda....zwymiotowała ;/
wystarczy, że są ciupeńkie grudki i ona wymiotuje ;/ a niczym nie mogę tak idealnie zmielić tego jedzenia jak jest w słoiczkach
mary u nas kaszek młoda nadal nie tyka, podajemy tylko rządką przez butelke (dodaje wieczorem do mleka dofikowanego na 200 około 4 łyżeczki)

ja gotuje sama dla malego i warzywa blenderuje. Blender ladnie miksuje nawet duze kawalki warzyw tak ze zostaje z tego ładny mus :tak: no ale wczesniej malemu scieralam warzywa przez sitko i wtedy kawalkeczki byly wieksze, jednak tez je zjadal :tak: mysle ze blender to przydatne urzadzenie przy malym dziecku :tak: bo nawet jakbym mu dawala sloiczki to bym je mogla tak zmiksowac gdyby byly jakies duze kawalki :tak:

Z jakiej firmy kupujecie kaszki?Ryżowe czy mleczno-ryżowe bo Zoska dalej nie chce jesc kaszki.
Owoce je zupki też tylko kaszek nie chce:baffled:

kaszki z bobovity :tak: mleczno ryzowa z bananami juz zajada ze smakiem, no a w domu juz czekaja na niego kaszka z malinami

Dzieczyny w TESCO jest promocja na zupki bobowity. Wez 3 w cenie 2. Wychodzi za zupke 2.66 :D Ja dzis kupilam 12 i zaoszczedzilam 16 zł.

reklama
Do góry