reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kuchnia malucha & Przepisy kulinarne mam

a ja dzisiaj ugotowałam zupkę z burakiem już drugi raz tylko dodałam mięsko i zagęściłam... chrupkami kukurydzianymi dla Nikusia było pycha nawet starszy brat spróbował i stwierdził że ,,no może być,, a na deser był jogurt naturalny zmieszany z papką z arbuza ,jabłka, gruszki i marchewki. Nie wiem czy mu tak smakuje bo wszystko wcina tak szybko że nie nadążam nakładać na łyżkę .Chociaż ja z żadnym nigdy nie miałam problemów z jedzeniem . Acha , a żółtko w przyszłym tygodniu bo w tym mięsko i w piątek dam ryż

reklama
ja mam krem dyniowy z żółtkiem od 6mc ale podam po 7mc a u nas przyjęło się: marchew,jabłko,winogrona,jagody,banan,gruszka,brzoskwinia,pietruszka,różne mięsa itd.

Dajecie swoim dzieciom już żółtko?
Bo jak wczoraj byłam u pediatry to ona mi zwróciła uwagę, że powinnam już dawać co drugi dzień po pół żółtka. Dzisiaj dałam pół to mimo, że rozdrobniłam najlepiej jak się dało, to był grudki i młoda zrobiła popis wymiotowania jak przy kaszce :)

ja sie wybieram dzisiaj na zakupy i kupie krem dyniowy ...
GERBER - Zupka Krem Dyniowy z Żółtkiem - 130 g- ( 6 m-c ) BDSKLEP.PL
Podawalam juz rowniez zupke z cukinia, szynka, kaszka pszenna i cos tam jeszcze ....bylo oki :-)

u nas buraczki tez dobrze sie przyjely :tak: tak samo jak inne warzywa i owoce.... teraz pojde o krok dalej i zaczynam szykowac mu jakies deserki... wczoraj starte jablko z odrobina marchewki :tak: posmakowalo mu :tak:

no a miesko to dopiero jak uda mi sie kupic takie ladne ;-) kolo domu mam bardzo dobry miesny ale w nim szybko wykupuja miesko i musze sie wybrac tam dosc wczesnie zeby trafic na dobre okazy miesne :-D

Spróbowałam dzisiaj ugotować Zuzce samodzielnie zupkę i małpa mała nie chciała :-( krzywiła się, trochę zjadła, ale bez entuzjazmu. Za to słoiczki wszystkie wcina :eek: Jedyne co je mojej roboty to pieczone banany z innymi owocami, bo surowych też nie chce...

a ja dzisiaj dałam młodemu marchewkę i ziemniaczka z zupy i jeszcze nie widziałam, żeby tak otwierał buźkę i mnie poganiał żebym szybciej nakładała :-)

reklama
Zosia dzisiaj miała zupke jarzynową z królikiem bobowity bardzo jej smakowało
popołudniu chciałam jej dac kaszke i nie chciała tylko parę łyżeczek zjadła i koniec Po 5 minutach dałam jej pierwszy raz banana to buzie otwierała szeroko :-D więc chyba kaszki są bee

Do góry