reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kuchnia malucha & Przepisy kulinarne mam

Tak samo jak na mleku:tak:. Tylko zamiast mleka w proszku podajesz z wodą:tak:. Są kaszki bezmleczne , właśnie takie , które robi się na wodzie lub na swoim mleku , bądz tym modyfikowanym , jak i kaszki mleczno- ryżowe ( smakowe).:happy2:

A czemu na wodzie chcesz robić?:confused: Na mleku bardziej pożywniejsze:tak:. A opis co i ile czego podany jest na odwrocie opakowania takiej kaszki bezmlecznej.:tak:

reklama
agi ale na wodzie to jałowe strasznie - jak nie chcesz używać mleka modyfikowanego, to może kup taką już "na mleku modyfikowanym" i wtedy tylko się ją miesza z podgrzaną wodą. Dla mnie to bardziej wygodne :happy2:

Ja próbowałam na wodzie podać Oliwii, ale takimi oczami na mnie spojrzała i wykrzywiła się okrutnie, że to był pierwszy i ostatni raz. Sama jak spróbowałam to mi się słabo zrobiło brrrr okropna więc co rano ściągam mleko i mieszam z wodą (muszę bo mojego za mało się ściąga) i jest ok i zjada ładnie.

wiecie co... chyba pójdę z torbami.
Milenka do tej pory dostała tylko kilka słoiczków. Tak na próbę. A dziś chciałam sama jej przgotować żarcie. Gotowaną marchewkę i got. mięsko ze skrzydełka kury zblederowałam, dostałam odrobinkę masełka i wody. I chciałam podać kochanej córeczce.
Posadziłam ją w krzesełku, mała uradowana, zbliżam się z łyżeczką, pyszczek pięknie otwarty w oczekiwaniu na.... świństwo.
Jak skosztowała to wypluła z kwaśną miną. Czasem tak miała, więc za chwilę kolejna próba. Efekt ten sam. Za trzecim razem miała odruch wymiotny więc szybko poleciałam po słoiczek jarzynek z mięskiem. Smakowało jej bardzoooo więc z ciekawości znowu dałam jej jedną łyżeczkę mojej papki. I zaś odruch wymiotny!!! :no:
Wszyscy zawsze zachwalają moją kuchnię a ta mała skubana ma odruch wymiotny! :confused:
Teraz będę musiała jechać na gerberkach i innych hippach?! :confused2:

reklama
A ja juz tez od glutenu sie przymierzam i kupilam kaszke manna taka najzwyklejsza ugotuje i dodam wedlug proporcji jakie zalecaja

Ardzesh a ja z kolei musze sprobowac sama miesko ugotowac bo Gabrys ma taki odruch na mieso ze sloiczka wlasnie :tak:
Terazniejszy przysmak mojego szkraba
Kaszka bananowa i do tego dodaje mu brzoskwnie ze sloiczka Hippa , w tych brzoskwiniach jest dodane 30% soku jablkowego i mamy pychotke
Kaszka bananowa z brzoskwiniami i jabluszkiem baaaardzo mu smakuje :tak::tak:

Do góry