reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kuchnia malucha & Przepisy kulinarne mam

reklama
a mój ciumał dziś piętkę z chleba :-p:-p:-p i jolek jak mu wkładałam do rączki to się krzywił a jak sam sobie wziął to ciumkał że hohoho
a widzisz bo on taka ZOSIA SAMOSIA

ja gluten podaję jak tylko zaczęłam dawać zupki kupiłam kaszkę na której nie pisze że bezglutenowa i dodaję 1 łyżeczkę do zupek deserku czy owoców,ale jaka to jest kaszka to zabijcie ale nie pamiętam bo przesypałam do puszki a torebkę wyrzuciłam:no:
-j- ja daję surowe owoce i z kompotu zależy jakie mam, a no i jak surowe to mam taką szklaną tartkę co to pamięta jeszcze jak ja byłam mała i na niej trę (banana też) i takie papki daję

nie nie już piszę

4 banany
olej
1/2 szkl. mąki ziemniaczanej
2 szkl. mąki pszennej
łyżeczka proszku do pieczenia
2 żółtka
piana ubita z białek

łyżeczka cukru waniliowego
4 łyżki wiórków kokosowych
cukier puder

Wymieszać obie mąki z proszkiem do pieczenia, żółtkami, cukrem waniliowym, wiórkami kokosowymi i pianą ubitą z białek dopełnić taką ilością mleka by powstało gęste ciasto naleśnikowe. Odstawić na trochę do lodówki. Banany przekroić wzdłuż albo w talarki pokroić i obtoczyć w cieście. Obsmażyć na oleju na brązowy kolor. Pozypać cukrem pudrem.
I smacznego :-) Pyyyyyyyyyycha są

Nam pediatra kazała wprowadzać gluten. Podawać łyżeczkę kaszy do zupek.
Teraz też podaję mu każdą zupkę z mięsem (cielęcina), niech nabiera tężyzny ten mój mały facet.:-)

owoce podaję surowe (jabłko, brzoskwinia, morela) lub duszone (śliwki, jabłka, gruszki) nic mu nie było po tym, więc zaoszczędzę na słoiczkach.

ja nie daje jeszcze gluten podam gdzieś w 7mc nie śpieszno mi jest jakoś boję się podać

Ostatnia edycja:
z glutenem poszłam na łatwiznę i daję po prostu kaszkę, która go zawiera. Co do owoców, to ja banany piekę w piekarniku, bo surowe są dla mnie zbyt mdłe.

reklama
Do góry