reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kuchnia malucha & Przepisy kulinarne mam

reklama
nieeee tak mi sie wymskło ...Świetnie sie dziś czuje , bo mi sie rymuje ....:-D:-D:-D

:-D:-D:-D
Zuzia chrupek nie je, bo tu takich nie ma,
plany są do d..., ciągle się je zmienia,
WHO niech lepiej zajmie się mamami w Afryce,
co z powodu skrajnej biedy karmią 5 lat cycem :-(

Dziewczyny jaki macie rozklad jedzenia swoich dzieciaczkow? chodzi mi mniej wiecej godzine posilku, co je, w jakiej ilosci?

U nas:
ok. 7 mleko 170ml
jak wczesniej czyli ok. 6 to ok. 9 gzodz. 60ml kaszki ryzowej
11 mleko 170ml
14/15 mleko 170ml
ok. 17 pol sloiczka zupki lub deseru
19.30 mleko 170ml
w nocy czasami cos tam wypije.

Jak mi nie wypije tego 170ml mleka to z tego co zostanie robie kaszke ryzowa i wcina az milo.

I kurcze jakos ubogie to wszystko mi sie wydaje

Witajcie!
U nas jest tak:
ok 6-7 mleko 180ml,
ok 11 kaszka Nestle mleczno-ryżowa bananowa tak z 8 łyżeczek,
ok 15 obiadek ze słoiczka (pół słoiczka 190ml)
ok 17-18 deserek ze słoiczka (np jabłko-marchew, jabłko-banan itp),
ok 20-21 mleko 210ml.
A oprócz tego w ciągu dnia herbatka ziołowa i soczki (przeważnie jeden na dzien).

Też się zastanawiam czy to wystarczajace ale moja córcia nie placze ze jest glodna wiec chyba jest oki:-) Przybiera na wadze wiec tyle chyba jak narazie jej wystarcza.
Pozdrawiam

74a104a914.png

Ostatnia edycja:
kika a po stałych posiłkach lub przed nie podajesz mleka? Zuzia się tak wścieka jak nie ma mleka, że uszy odpadają. Mlekomaniaczka:confused: jak to jest u was?

PS u nas pory podobne, skład nawet też, tylko to mleko - chociaż 100ml.

kika a po stałych posiłkach lub przed nie podajesz mleka? Zuzia się tak wścieka jak nie ma mleka, że uszy odpadają. Mlekomaniaczka:confused: jak to jest u was?

PS u nas pory podobne, skład nawet też, tylko to mleko - chociaż 100ml.

Nie już mleka nie podaje wiecej tylko rano i na noc a tak to kaszka obiadek i deserek. Moja córcia nie denerwuje sie że chce mleka. Czasami zdarza się że w nocy gdy się obudzi i niechce zasnąć to jej robie 120ml i wtedy zasypia ale to jest sporadycznie. Poczatkowo zastanawialam się czy to jej wystarcza czy czasem nie dac jej jeszcze mleka ale skoro nie placze że jest glodna i przybiera na wadze to chyba jest OK

74a104a914.png

pbg jakie mleko pije Twoja córcia?
Bo moja pije Enfamil 1 Premium ale ono jest od 0-6 miesiaca a juz niedługo moja córcia skonczy 6 miesiąc i zastanawiam się jakie mleko jej podawac.

74a104a914.png

ja już kiedyś wspominałam, że młoda na początku zajadała się kaszką mleczno-ryżową z banami, a potem przy każdej próbie (były 3) miała odruchy wymiotne jak jej próbowałam dawać.
Ostatnio kupiłam kaszkę ryżową z malinami, bo sobie pomyślałam, że woli swoje mleko, albo poprostu bananów nie lubi, a tu co? Daje jej dziś rano, a tu ...paw ;/
Nie wiem czemu to dziecko tak na kaszki reaguje.

reklama
a robisz jej na gesto do podawania lyzeczka czy polplynna z butelki?
Maja nie lubi kaszki podawanej lyzeczka wiec robie jej taka do butelki i wcina na sniadanie i kolacje bo samego mleka tez nie za bardzo chce pic.

Do góry