reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kuchnia malucha & Przepisy kulinarne mam

a ja chrupka dałam a moje dziecko go olało, jak wszystko wsadza do pyszczka,tak chrupka raz wsadził, skrzywił się i już kolejnej próby nie było :-p:-p:-p

moj robi tak samo z chrupkiem, albo gdy daje mu do polizania jakis owoc :-p soczek albo papke np z jablka wciana az milo a jak ma polizac kawalek jablka to sie krzywi :sorry2:

reklama
mój bierze wszystko do buzi i ssie jak cyca ale chrupków mu nie dawałam bo akurat nie mam ale jak będę miała to może może. A najlepsze to jest to że jak wczoraj piłam wodę ze szklanki to Niko tak się patrzył i żal mi się go zrobiło i dałam mu się napić i szok:szok: on zrobił parę łyczków tzn 2-3. Dzisiaj będzie druga próba

. A najlepsze to jest to że jak wczoraj piłam wodę ze szklanki to Niko tak się patrzył i żal mi się go zrobiło i dałam mu się napić i szok:szok: on zrobił parę łyczków tzn 2-3. Dzisiaj będzie druga próba
Blanka też lubi pić ze szklanki:) Już dawno jej dawałam:tak: Nawet nieźle jej to wychodzi..jest mniej oblana niż jak pije z butli:):-D

propo picia ze szklanki.... nie wiem jak u was w szpitalu ale w moim juz na porodówce dokarmiali niemowlaki mlekiem wlasnie z takiego kubeczka Medeli (wyglada jak mala szklanka :tak:) no wiec widac dziecko jest w stanie napic sie tak juz od pierwszych dni ;-)

Gdy karmie Macka łyzeczka to jem razem z nim, bo gdy widzi ze ja jem to i on jest bardziej chetny do tego ;-) Maluszki juz coraz chetniej nasladuja rodzicow z tego co zauwazylam :tak:

wczoraj dałam na deser jabłko i winogrona z różanym puree i posmakowało mu to a dziś dostał zupkę z kurczakiem i myślę że mięso polubił a mam w znalazlam rozpiskę i tak od 9mc chrupki kukurydziane i tak samo nabiał dawać dzieciom

Ostatnia edycja:
wczoraj dałam na deser jabłko i winogrona z różanym puree i posmakowało mu to a dziś dostał zupkę z kurczakiem i myślę że mięso polubił a mam w znalazlam rozpiskę i tak od 9mc chrupki kukurydziane i tak samo nabiał dawać dzieciom

no tak...ale miesko jest od 6 msc a wiele mam wprowadza je wczesniej ;-):blink: to przeciez nie chodzi o to zeby czekac do dnia w ktorym dziecko skonczy dany miesiac aby wprowadzic cos nowego - kilka dni wczesniej nie robi roznicy np winogrona w sloiczkowych daniach sa od 4 msc a winogrona ogolnie (dla mam gotujacych dzieciom) sa zalecane od 7 msc zycia :sorry2: i komu tu wierzyc?
ja juz odpuscialm sobie rygorystyczne trzymanie sie standardow :tak: bo gdybym sie trzymala to do 6 msc zycia nie moglabym malemu niemal nic podac (bo gotuje sama) no a rozszerzac diete kazano mi juz w 3 msc jego zycia ;-)

agi ja na twoim miejscu właśnie bym się nie trzymała standardów. Skoro 'Miłoszek' mówi od 2 miesiąca życia to może jeść już jedzenie dla roczniaków :D

reklama
Do góry