reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kuchnia majowych cieżaróweczek ;-) (nasze zachciewajki i pomysly na obiady)

reklama
pieszczoszka - żeberkom wystarczy godzina w piekarniku :tak: jak robię żeberka z "pomysłu na..." piękę tylko godzinę i są miękkie :-)

andav - ciacho zrobię najpewniej dzisiaj, ale ten zagęszczacz do śmietany - nie spotkałam się z czymś takim.... a zamiast tego można po prostu kupić śmietanę taką do ubicia, w proszku np.??

to ja podam przepis na "kotleciki majerankowe"
2 filety z kurczaka
2cebule
2 ząbki czosnku
3 jajka
szklanka mleka
2 szklanki mąki(dodać dodatkowo jeśli ciasto będzie za rzadkie a ma być gęstsze od naleśnikowego)
duża paczka majeranku suszonego
sól,pieprz

miksujemy jaja,mleko,mąka
kroimy cebule w drobną kostkę oraz czosnek drobno
fileta kroimy w paski lub kostkę(jak kto woli)
dodajemy paczkę majeranku i doprawiamy solą,pieprzem.
Całość dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki na pół godziny.
Następnie na patelni z olejem smażymy niewielkie kotleciki:) pychota:)) dużo wychodzi polecam:))

A ja z okazji pojscia mojego synka do polprzedszkola i dzielnej postawy robie dzisiaj rogaliki z dzemem na deser a na obiad warzywka duszone na patelni w sosie chinskim do tego makaron.Ulubione jedzenie mojego przedszkolaka.

reklama
Do góry