reklama
anik.
Mama Krzysia :)
Dziewczyny, jakie macie przepisy na kapustę czerwoną? Poszukuję takiego dobrego, tylko bez jabłka... Może być na ciepło, duszona np.
będę wdzięczna 
Vegeta
włoszczyzna suszona 250 gram
3 łyżki kurkumy
2 łyżki czosnku granulowanego lub suszonego
łyżek soli morskiej
wykonanie :
termomix -10 sek.poz 10
mikser -zemleć w młynku na pożądaną grubość kawałków warzyw
blender -rozdrobnić do pożądanej grubości.
warzywa suszone można kupić paczkowane w sklepie lub ususzyć samemu ;-)
MIESZANKA SUSZONYCH WARZYW KOSTKA 70 G - 2,00zł, Świat przypraw - przyprawy świata dobre i tanie przyprawy
włoszczyzna suszona 250 gram
3 łyżki kurkumy
2 łyżki czosnku granulowanego lub suszonego
łyżek soli morskiej
wykonanie :
termomix -10 sek.poz 10
mikser -zemleć w młynku na pożądaną grubość kawałków warzyw
blender -rozdrobnić do pożądanej grubości.
warzywa suszone można kupić paczkowane w sklepie lub ususzyć samemu ;-)
MIESZANKA SUSZONYCH WARZYW KOSTKA 70 G - 2,00zł, Świat przypraw - przyprawy świata dobre i tanie przyprawy
andav
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 18 Październik 2011
- Postów
- 988
ciasto 3bit
herbatniki,
puszka masy krowkowej z biedronki (albo i dwie jak ktos chce bardzo slodko),
czekolada mleczna,
2 budynie smietankowe,
3 szklanki mleka,
2 lyzki cukru,
kostka masla,
0,5 litra smietany kremowki,
2 smietan fix ,
2 lyzki cukru pudru
Budyn ugotowac na mleku z cukrem- ostudzic i zmiksowac z maslem
Smietane ubic z pukrem pudrem i tym proszkiem do zageszczania
Na blaszce ukladac: herbatniki- masa budyniowa- herbatniki- masa krowkowa- herbatniki- masa smietanowa- posypac starta mleczna czekolada i odstawic na dobe do lodowki
Ostatnia edycja:
andav
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 18 Październik 2011
- Postów
- 988
Pieszczoszka chcialas jakis przepis na zeberka ;-)
Zeberka posolic i popieprzyc, natrzec koncentratem pomidorowym i podsmazyc. Ulozyc w brytwance, zalac sokiem gruszkowym ( gruszki w puszce) i dodac pare gruszek- piec do ulubionej miekkosci miesa.
Zeberka w sosie gruszkowym
Zeberka posolic i popieprzyc, natrzec koncentratem pomidorowym i podsmazyc. Ulozyc w brytwance, zalac sokiem gruszkowym ( gruszki w puszce) i dodac pare gruszek- piec do ulubionej miekkosci miesa.
pieszczoszka1988
Jestem mamusią
kurcze brzmi rewelacyjnie !!! będe musiała zrobić jak najszybciej 

pieszczoszka1988
Jestem mamusią
hheehe kugela głodnemu chleb na myśli 
andav a nie gotujesz najpierw tych zeberek?? bo długo chyba muszą sie piec zeby byc miekkie ?

andav a nie gotujesz najpierw tych zeberek?? bo długo chyba muszą sie piec zeby byc miekkie ?
reklama
andav
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 18 Październik 2011
- Postów
- 988
heheh kugela oj oj- pora zaciagnac meza
pieprzyc, pieprzyc zeby nie spieprzyc 
Pieszczoszka- nie gotuje, tylko podsmazam i potem pieke- no jakas godzine na pewno musza sie piec- ale to zalezy jak miekkie lubisz mieso- ja lubie bardzo miekkie, wiec nawet dluzej pieke


Pieszczoszka- nie gotuje, tylko podsmazam i potem pieke- no jakas godzine na pewno musza sie piec- ale to zalezy jak miekkie lubisz mieso- ja lubie bardzo miekkie, wiec nawet dluzej pieke
Podziel się: