reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kuchnia majowych cieżaróweczek ;-) (nasze zachciewajki i pomysly na obiady)

chyba i ja się dziś na ten chlebek skuszę, bo pogoda mało spacerować więc i tak będziemy trolić w domu ;-)

Spacer zaliczony a chlebek w piekarniku ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny, jakie macie przepisy na kapustę czerwoną? Poszukuję takiego dobrego, tylko bez jabłka... Może być na ciepło, duszona np. :) będę wdzięczna :)

ciasto 3bit

herbatniki,
pus
zka masy krowkowej z biedronki (albo i dwie jak ktos chce bardzo slodko),
czekolada m
leczna,
2 budynie smietankowe,
3 szkla
nki mleka,
2 lyzki cukru,
kost
ka masla,
0,5 litra smietany kremowki,
2
smietan fix ,
2 lyzki cukru p
udru

Budyn ugotowac na mleku z cukrem- ostudzic i zmiksowac z maslem

Smietane ubic z pukrem pudrem i tym proszkiem do zageszczania

Na blaszce ukladac: herbatniki- masa budyniowa- herbatniki- masa krowkowa- herbatniki- masa smietanowa- posypac starta mleczna czekolada i odstawic na dobe do lodowki

Ostatnia edycja:
Pieszczoszka chcialas jakis przepis na zeberka ;-)
Zeberka w sosie gruszkowym

Zeberka posolic i popieprzyc, natrzec koncentratem pomidorowym i podsmazyc. Ulozyc w brytwance, zalac sokiem gruszkowym ( gruszki w puszce) i dodac pare gruszek- piec do ulubionej miekkosci miesa.

na slodko jesli lubicie- ja ogolnie nie lubie bardzo goracych dan na slodko ale to mi podeszlo no i robi sie mega szybko (co jest dla mnie bardzo wazne) - z pyrkami odlot :-p

reklama
heheh kugela oj oj- pora zaciagnac meza :-p pieprzyc, pieprzyc zeby nie spieprzyc :-D

Pieszczoszka- nie gotuje, tylko podsmazam i potem pieke- no jakas godzine na pewno musza sie piec- ale to zalezy jak miekkie lubisz mieso- ja lubie bardzo miekkie, wiec nawet dluzej pieke

Do góry