Mysiochomis
:*
Oni tu dają mało czekolady ja daję tyle że jak się ciasto naciścnie to tak jakby czekolada z niego wypływała
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
jakos niedawno pisalyscie o zeberkach i przypomnialo mi sie wlasnie ze mam fajny przepis
2 kg żeberek pokroic na kawałki najlepiej po 1 – 2 kostkach.
2 cebule duże
1 słoiczek dżemu morelowego Łowicz (lub brzoskwiniowego)
1 koncentrat pomidorowy lub ostry ketchup
Mozna dodać ostrej pikantnej przyprawy lesli ktos lubi (ja obecnie nie ze wzgledu na zgage )
Naczynie bez tłuszczu: układać warstwami, warstwa żeberek, posypać cebulką etc. Zakańczamy warstwą żeberek.
Na wierzch: słoik dżemu morelowego, ketchup, ewentualnie przyprawa przykryć i do piekarnika na 200 stopni – 1 – 1,5 godzi aż zmiękną.
Zrobi się fajny sosik wszystko smakuje b.d. roboty mało…. naprawde polecam, ja robie to bardzo czesto. zeberka najlepiej takie w paskach kupic, nie zadne trojkaty, ja najczesciej w piotrze i pawle kupuje
she!
a naczynie trzeba czymś przykryc, czy maja zeberka byc odkryte?
właśnie je robię, później zdam relacyje;p jakie były dobre...