reklama
pieszczoszka1988
Jestem mamusią
robiłyście moze te żeberka w coli co reklamuja? jesli nie to polecam.. są rewelacyjne!!!!!
Paula21
Grudzień '07
Ekspresowe lody:
Ubijam na sztywno mocno schłodzoną śmietanę 30%, dodaję kondensowane mleko słodzone z puszki byle by się połączyły.
Teraz mam truskawkowe- kupiłam mrożone truskawki, rozmroziłam, rozdrobniłam na mus w kielichu miksującym i dałam do masy.
Czekoladowe mam mega słodkie bo dałam do nich Nutellę wiem, wiem... zabójstwo kaloryczne ale jak ktoś lubi ulepki...
Można dać zblenderowane brzoskwinie z puszki lub każde inne owoce. Latem jest większe pole do popisu...
Generalnie nie daję już ani deka cukru, nic...
Po zmieszaniu idą do zamrażarki i wyciągam je co 20-30 minut na lekkie przemiksowanie żeby się kryształki lodu nie porobiły.
Lody pyszne aczkolwiek sporo twardsze od sklepowych czy z cukierni. Ale kto wie co oni tam dają... i pewnie temp. mają wyższą.
Ubijam na sztywno mocno schłodzoną śmietanę 30%, dodaję kondensowane mleko słodzone z puszki byle by się połączyły.
Teraz mam truskawkowe- kupiłam mrożone truskawki, rozmroziłam, rozdrobniłam na mus w kielichu miksującym i dałam do masy.
Czekoladowe mam mega słodkie bo dałam do nich Nutellę wiem, wiem... zabójstwo kaloryczne ale jak ktoś lubi ulepki...
Można dać zblenderowane brzoskwinie z puszki lub każde inne owoce. Latem jest większe pole do popisu...
Generalnie nie daję już ani deka cukru, nic...
Po zmieszaniu idą do zamrażarki i wyciągam je co 20-30 minut na lekkie przemiksowanie żeby się kryształki lodu nie porobiły.
Lody pyszne aczkolwiek sporo twardsze od sklepowych czy z cukierni. Ale kto wie co oni tam dają... i pewnie temp. mają wyższą.
she_84
Fanka BB :)
mniam mniam te lody, trzeba bedzie w ktorys dzien zrobic tymbardziej ze zdarzaja mi sie dni gdzie mam mega ochote na lody, a takie domowe napewno 100 razy lepsze niz kupne
i filet od Kataszy tez zrobie, w przyszlym tygodniu
i filet od Kataszy tez zrobie, w przyszlym tygodniu
Martusia22267
Fanka BB :)
ja też już robiłam te żeberka w coli i również polecam na ogół nie lubię mięsa na słodko zawsze takie omijam a te żeberka mi naprawdę smakowały
pieszczoszka1988
Jestem mamusią
ja własnie tez nie bardzo za tym mięsem na słodko ale te zeberka to rewelacja
Karolki
Podwójna mama:)
Musze w koncu kupic pieczarki i zrobic te filety skoro tak chwalicie.
Pieszczoszka ja robie te zeberka soczyste to chyba Winiary sa super a tych nie robilam nigdy ale moze sprobuje w takim razie.
U mnie dzis na obiad sosik grzybowy, wiem ze w ciazy z grzybami ostroznie ale jak raz zjem to przezyje chyba troche dluzej je dusze dzis zeby miec pewnosc ze beda ok oczywiscie ze smietanka i cebulka.
Zamierzam tez zrobic koktajl malinowy, wlasnie rozmrazam maliny.
Pieszczoszka ja robie te zeberka soczyste to chyba Winiary sa super a tych nie robilam nigdy ale moze sprobuje w takim razie.
U mnie dzis na obiad sosik grzybowy, wiem ze w ciazy z grzybami ostroznie ale jak raz zjem to przezyje chyba troche dluzej je dusze dzis zeby miec pewnosc ze beda ok oczywiscie ze smietanka i cebulka.
Zamierzam tez zrobic koktajl malinowy, wlasnie rozmrazam maliny.
reklama
pieszczoszka1988
Jestem mamusią
karolki no tych nie jadłam ale kupie i spróbuje chetnie
dziewczyny macie jakis dobry,sprawdzony przepis na pizze ?
dziewczyny macie jakis dobry,sprawdzony przepis na pizze ?
Podziel się: