reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

kuchnia majowych cieżaróweczek ;-) (nasze zachciewajki i pomysly na obiady)

Dobrze wiedzieć, że nie jestem sama w swoich zachciankach:) Chyba przejdę się do sklepu po lody śmietankowe:-)

reklama
a ja mam ostatnio film na orzeszki solone i kanapki z almette i pomidorem...zreszta pomidory to moje motto przewodnie w ciazy:)

A ja kupilam sobie 1kg lodow jogurtowych z nuta czerwonych owocow i tak je sobie podsiurpuje(nie mogac za bardzo jesc) codziennie po pare lyzeczek.A co zachcianek,to raczej zadnych,juz przeminely te bardziej oczne ;-)

dam wam fajne przepisy moze komus przypadna do gustu:)

Filet sarepski:

jeden filet z kurczaka drobno kroimy, dajemy do miseczki ,posypujemy przyprawą do kurczaka,dajemy troszke pieprzu,dużą łyzke musztardy sarepskiej i troszke magi i polewamy to olejem i dajemy na 30 min do lodówki.

rozgrzewamy patelnie i dajemy na nia nasz filet i dodajemy troszeczke wody... dusimy az wyparuje woda.
Nastepnie dodajemy sos knorra w słoiku smietanowo-grzybowy i wkrajamy troszke szczypiorku.
Podajemy z ryzem albo makaronem:)

drugi przepis to sałatka z tortellini

do miski wkrajamy 2/3 duze pomidorki(drobno pokrojone)
1 ogórka świeżego
szczypiorek
majonez najlepiej kielecki
i wczesniej ugotowane i ostygniete tortellini.
mieszamy wszystko razem i przyprawiamy pieprzem i solą.

Szybki wloski obiadek:
Spaghetti ze swiezymi pomidorami i serem
Na pateleni na oliwie z oliwek podsmazyc troche cebulki,,kawalek czosnku i doadac odrobine rozmarynu.W miedzyczasie pokroic pomidory dakterynki(male pomidorki) i zaczac gotowac spaghetti o 2 minuty krocej niz jest podane na opakowaniu.Jak sie zeszkli cebulka ,dodac pomidorki i poddusic razem.Spaghetti sie gotuje,pomidorki dusza,wiec pokroic w kosteczke ser(najlepiej wedzony).Po ugotowaniu spaghetti-odcedzic,dodac je do pomidorkow,poddusic razem pare chwil,dodajac ser,po czym pozostawic bez ognia na 2-3minuty.Voila!
Smacznego :-)

reklama
a to przepis na prosta dobra sałatke:)

zetrzeć ser na grubych oczkach,dodać pokrojonego drobno ananasa z puszki , i kukurydze z puszki... dodac majonez i przyprawic pieprzem i solą:) szybko sie robi i super smakuje;)

Do góry