reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

który laktator??? opinie

Cześć dziewczyny. Bardzo proszę Was o poradę. Który z tych dwóch laktatorów ręcznych wybrać :

MEDELA HARMONY

czy

LANSINOH ręczny

???

Dziękuję ;-)

reklama
Ja też jestem tego zdania że elektryczny jest super sprawa.
Przy pierwszym syny jak zaczęłam ściągać pokarm to miałam taką rączkę aby zaciągać ale przy tym można się wymęczyć :/ a później hmm nawet nie wiem skąd miałam ale już elektryczny :)
Wiem że miał podświetlenie i tryby ssania że niby imituje ssanie dziecka.
Super sprawa bo piersi mi urosły że mąż w końcu był zadowolony :) nie na długo :p

Witam
Chciałabym wznowić zapytanie o laktatory, nie mogę nigdzie znaleźć waszych opinii. Jestem przed zakupem i nie mam pojęcia który wybrać. Po pierwszym dziecku wiem, że sens ma tylko elektryczny gdyż ręczny zupełnie się nie sprawdził przy nawale lub późniejszych stanach zapalnych. Miałam najpierw avent ręczny i nic nie szło, tylko łzy i poważny stan zapalny. Następie kupiłam avent elektryczny sprawdził się, ale to było 6 lat temu i widzę że na rynku jest znacznie więcej opcji do wyboru. Może coś mi doradzicie?? Zastanawiam się nad Lovi prolactis ma dużo opcji i w miarę rozsądną cenę czy może Medela mini- firma dobra, choć chyba ma okrojone opcje prędkości i siły ssącej? Widzę najlepsze opinie o Medela swing ale cena powala, nie wiem jak to będzie z karmieniem o wydać 500-600 zł to już trochę za dużo;/ Widzę jeszcze że Canpol cieszy się zainteresowaniem na allegro- jest bardzo tani, ale czy jest dobry nie wiem Co polecacie ??

brakuje mi wiarygodnych testów laktatorów. Wszystkie opierają się na popularności a nie ocenie parametrów :(
Ja w pierwszej ciąży miałam AVENT i byłam z niego bardzo zadowolona. Musiałam go jednak oddać (bo był pożyczony) teraz szukam tańszej alternatywy, ale nic mnie nie przekonuje.

Do góry