reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pytanie o gondolę

Cześć dziewczyny.
Jako, że nie jestem doświadczona w temacie to proszę Was o poradę.
Dzieciątko ma przyjść na świat 30.05, więc już ciepłą porą. Jest trochę czasu jeszcze, ale babcia już wybiera wózek i musi znać odpowiedź na poniższe :D
Czy gondola jest niezbędna? Czy ktoś się spotkał z taką wkładką do spacerówki i wie czy można ją zastosować zamiast gondoli?
Producent podaje, że nadaje się od urodzenia, ale mam wątpliwości co do pozycji dla takiego maleństwa.
Proszę o porady i Wasze doświadczenia.
Pozdrawiam
Dla mnie gondola jest niezbędna. Jeśli by to miała być spacerówka, to rozkładana całkowicie na płasko. Mało która tak ma. Nie widzę w tym jednak żadnej stabilności ani bezpieczeństwa. Dla mnie gondola do 6-7 miesiąca to mus i wygoda :)

reklama
Ja bardzo lubię mojego cybexs i nie zamierzam zmieniać spacerówki co zrobiłam szybko przy dwójce starszych dzieci. To taki wózek dosyć kompaktowy i jednocześnie wygodny na porządnych kołach i amortyzatorach, a gondola fakt dosyć mała.

Ja bardzo lubię mojego cybexs i nie zamierzam zmieniać spacerówki co zrobiłam szybko przy dwójce starszych dzieci. To taki wózek dosyć kompaktowy i jednocześnie wygodny na porządnych kołach i amortyzatorach, a gondola fakt dosyć mała.
Ja spacerówki z zestawu też długo używałam, zwłaszcza zimą bo ma duże koła i dobrze sobie radzi na śniegu. Później jak już syn był starszy to dokupiłam lżejsza jednoczęściową spacerówkę i tę miałam na wiosnę/lato a tę z większymi kołami z zestawu na jesień/zimę w zależności od pogody :)

Mam Cybexa, spokojnie nam starczyła do 6-7 miesiąca :) Bardzo sobie cenię, że jest mała, bo mam tylko 160 cm wzrostu. Jakbym była wyższa to bym wzięła większą :D A tak to też patrzyłam na swoją wygodę 😄

No ja też mam cybexa i właśnie chyba zmienię na thule bo według mnie syn mimo bycia na 3 centylu ma w cybexie ciasno.
A to że ja mam 160cm to jakoś nie ma dla mnie wpływu na wózek

Ja polecam anex M Pro, mam wersję 2w1, córka przesiadła się na spacerówkę w wieku 8 mcy. Nie zamieniłabym tego wózka na żaden inny 🤍 mam zamiar używać także przy drugim.

U nas mała 5 miesiąc i dalej w gondoli zasuwa, nie wyobrażam sobie jej wieźć w spacerówce tym bardziej od początku, w gondoli może się rozwalić, może jechać na brzuszku też i oglądać świat przez siatkę

reklama
Ale w spacerówce ma ciasno? Ja ma balios s lux, a corka ma w tej chwili rok i 11 kg jest dosyć spora i spokojnie się mieści 🤔

Ja akurat mam priam - patrząc na wymiary siedziska w balios to są mniejsze, może nie jakoś bardzo dużo bo np szerokość to 3cm ale dla mnie to już różnica. Szczególnie że porównując z thule to już o 6cm więcej (bo o kolejne 3cm jest większy od balios).

A u mnie dziecko śpi w wózku i będzie to też robiło zima więc musi mieć w moim odczuciu dużo miejsca i wygodnie.

Ale ja po trójce dzieci mam bardzo duże rozeznanie (każde dziecko miało kilkadziesiąt wózków bo tak wyszło) więc i wymagania z kosmosu 😉

Także mój mimo 8kg, 70cm ma dla mnie ciasno 🙂

Do góry