reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pytanie o gondolę

reklama
Zawsze można kupić używany wózek żeby używać tylko gondole, odłożyć kasę, a potem kupić jakąś fajną spacerówkę ;)
Popieram poprzedniczki moje dziecko też w gondoli jeździło do ok 10 miesiąca życia.

Trochę nie czaję, o co ludziom chodzi z tymi gondolami :D Jednak minimum te pół roku dziecko będzie w niej jeździć, a nigdy nie wiemy, jaki bobas się nam trafi - nas np. na początku wózek mocno ratował, bo to było jedyne miejsce, w którym mój synek pospał trochę dłużej. Ja kupiłam jeden wózek i mamy go do teraz. Po prostu zwracałam uwagę na to, żeby to była dobra spacerówka. Wybrałam cybex balios s lux i do tej pory nie mogę powiedzieć złego słowa na ten wózek, a używamy go już ponad 2 lata. Gondolę do niego można dokupić używaną za jakieś 400 zł. Przecież to nie tak, że jak dziecko przechodzi na spacerówkę to trzeba kupować nowy wózek...
Tez mam ten wózek z tym że model z zeszłego roku, ale potwierdzam jest świetny, a to moje 3 dziecko. Natomiast gondola w nim jest stosunkowo mała, dla mnie to nie był problem bo urodziłam s październiku i dziecko przekładałam do spacerówki na lato, gdybym musiała wkładać do niego moja córkę jak miała 8 mcy w kombinezonie i dpiworku to wątpię aby się zmieściła, a na pewno byłoby ciasno.

Trochę nie czaję, o co ludziom chodzi z tymi gondolami :D Jednak minimum te pół roku dziecko będzie w niej jeździć, a nigdy nie wiemy, jaki bobas się nam trafi - nas np. na początku wózek mocno ratował, bo to było jedyne miejsce, w którym mój synek pospał trochę dłużej. Ja kupiłam jeden wózek i mamy go do teraz. Po prostu zwracałam uwagę na to, żeby to była dobra spacerówka. Wybrałam cybex balios s lux i do tej pory nie mogę powiedzieć złego słowa na ten wózek, a używamy go już ponad 2 lata. Gondolę do niego można dokupić używaną za jakieś 400 zł. Przecież to nie tak, że jak dziecko przechodzi na spacerówkę to trzeba kupować nowy wózek...

Zalezy tez dużo od budżetu i oczekiwań. Np dla mnie balios ma za małą spacerowke. Moja obecna jest większa. Kupiłam ją po sprzedaniu wózka 2w1. Tez mam 2latke, ale jest do dziś dzień poza siatka centrowa względem i wagi i wzrostu. Także każdy musi uwzględnić różne zmienne.

Sporo dziewczyn jak ma wózki 2w 1 ( gondola + spacerówka ) decyduje się zmienić spacerówki na lzejsze, bo te z zestawu po prostu są dość ciężkie.

Patrząc z doświadczeniem - warto poszukać wózka z go dolą używanego i potem zainwestować w nową spacerówkę.
Możesz ją później sprzedać ;)

Sporo dziewczyn jak ma wózki 2w 1 ( gondola + spacerówka ) decyduje się zmienić spacerówki na lzejsze, bo te z zestawu po prostu są dość ciężkie.

Patrząc z doświadczeniem - warto poszukać wózka z go dolą używanego i potem zainwestować w nową spacerówkę.
Możesz ją później sprzedać ;)

Ja mam lżejszy wózek, a rozważam właśnie ten co autorka wątku bo ważniejsze są dla mnie inne aspekty na ten moment niż waga 😅

reklama
Wózki, które mają ogromną gondolę to Emmaljunga. Tam możesz wozić dziecko, która ma nawet kilka lat bo są tak ogromne. Gondola prawie 100 cm.
U mnie córka przesiadła się na spacerówkę jak miała 8 miesiący. W gondoli było jej juz niewygodnie i o wiele mniej widziała.
Ja właśnie żałuję, że nie zrobiłam tak jak seremida pisała. Kupić gondolę używkę a zainwestować w super spacerówkę bo te od zestawów to często porażka.

Do góry