reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Witam. Jestem nowa na tym forum... Jesteśmy z mężem po nie udanym in vitro, wcześniej 6 inseminacji oraz laparoskopia...
orientujecie się kiedy można podjąć kolejną jak najszybszą próbę transferu, po pierwszym niepowodzeniu?

reklama
Witajcie dziewczyny. Witaj Respekt. Ja przed stymulacją do in vitro zapytałam-bo po i tak nie byłoby sensu-brak zarodków, pytałam lekarza, jak to by wyglądało gdyby in vitro nie wyszło, a zostały mi mroziaczki, jak długo trzeba czekać do ich transferu, to powiedział, że najlepiej jak odczeka się jeden cały cykl i w następnym już można.

Roxii
- ja mimo wysokiego Amh i dobrej stymulacji (Clo i Fostimon przy IUI) miałam krótki protokół. Na punkcji pobrali mi 19 komóreczek, z czego 12 było dojrzałych, więc ładny wynik. Z tego 8 nam się zapłodniło:-) hiperki nie miałam - a estradiol 1800. Trzymam mocno kciuki:tak:
Lilonka czy Ty podchodziłaś w Invimedzie we Wrocławiu u Dr G może? :-) A jakie miałaś AMH? I jakie dawki leków. bardzo proszę Cię o odpowiedź :-)

roxii ja teraz też będę miała krótki protokół, lekarz mi powiedział, że jest mniej obciążający organizm. Przy długim protokole miałam lekką hiperkę, niby dużo bo 20 jajeczek wyprodukowałam, pobrano mi 9 z czego 6 się zapłodniło a tylko 3 zarodki przetrwały. Także słaby wynik.
Doktor powiedział, że spróbujemy krótkim protokołem bo może będzie mniej komórek, ale za to lepszej jakości.
mimo ze to do Roxii :-D to ja podziękuję bo się tak martwię tym krótkim a chyba nie ma powodów bo miałam długi i też tak sobie wyszło więc krótki będzie sukcesem :-) Koniec szukania i się zamartwiania :-) Teraz się uda na pewno :tak:

Witam, mam pytanie do dziewczyn które lecza się w Gyncentrum w Katowicach, czy program 2+1 jeszcze jest, bo na stronie ich znalazłam informacje że miał być limit 30 par, a ogłoszenie z 06.2011
Czy sa jakies konkretne kryteria np. AMH, czy jakość nasienia?

KrólowaFal - dziekuje :-)

będe robić bete w Olsztynie w poniedzialek, w miejskim, może okaze się szcześliwy... w sumie teraz to niemal codziennie jestem w Olsztynie, moja psinka zachorowala, bylam z nia na usg wczoraj, dzis znowu mam do veta, w przyszłym tygodniu czeka ją zabieg, mam tez ojczyma w szpitalu wojewódzkim, ale jak z sunia jestem to nie moge zajsc do niego bo nie moge jej w aucie zostawic, bo nie moge zamknac, bo jak zamkne to alarm bedzie wyl, tak wiec sporo mam "dodatkow", to chyba abym za duzo sie soba niemartwila

w poniedziałek zrobię tak,że pójdę na betę, potem do inspektora budowlanego, a potem do gazowni ( dostałam olbrzymi rachunek), więc nie będę czekać bezczynnie, a z tego co już zdążyłam zauważyć to w gazowni długo mi zejdzie, więc pewnie w sam raz na odebranie wyniku

ale i tak możemy się umówić :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry