reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Witam. Jestem nowa na tym forum... Jesteśmy z mężem po nie udanym in vitro, wcześniej 6 inseminacji oraz laparoskopia...
orientujecie się kiedy można podjąć kolejną jak najszybszą próbę transferu, po pierwszym niepowodzeniu?

reklama
Witajcie dziewczyny. Witaj Respekt. Ja przed stymulacją do in vitro zapytałam-bo po i tak nie byłoby sensu-brak zarodków, pytałam lekarza, jak to by wyglądało gdyby in vitro nie wyszło, a zostały mi mroziaczki, jak długo trzeba czekać do ich transferu, to powiedział, że najlepiej jak odczeka się jeden cały cykl i w następnym już można.

Roxii
- ja mimo wysokiego Amh i dobrej stymulacji (Clo i Fostimon przy IUI) miałam krótki protokół. Na punkcji pobrali mi 19 komóreczek, z czego 12 było dojrzałych, więc ładny wynik. Z tego 8 nam się zapłodniło:-) hiperki nie miałam - a estradiol 1800. Trzymam mocno kciuki:tak:
Lilonka czy Ty podchodziłaś w Invimedzie we Wrocławiu u Dr G może? :-) A jakie miałaś AMH? I jakie dawki leków. bardzo proszę Cię o odpowiedź :-)

roxii ja teraz też będę miała krótki protokół, lekarz mi powiedział, że jest mniej obciążający organizm. Przy długim protokole miałam lekką hiperkę, niby dużo bo 20 jajeczek wyprodukowałam, pobrano mi 9 z czego 6 się zapłodniło a tylko 3 zarodki przetrwały. Także słaby wynik.
Doktor powiedział, że spróbujemy krótkim protokołem bo może będzie mniej komórek, ale za to lepszej jakości.
mimo ze to do Roxii :-D to ja podziękuję bo się tak martwię tym krótkim a chyba nie ma powodów bo miałam długi i też tak sobie wyszło więc krótki będzie sukcesem :-) Koniec szukania i się zamartwiania :-) Teraz się uda na pewno :tak:

Witam, mam pytanie do dziewczyn które lecza się w Gyncentrum w Katowicach, czy program 2+1 jeszcze jest, bo na stronie ich znalazłam informacje że miał być limit 30 par, a ogłoszenie z 06.2011
Czy sa jakies konkretne kryteria np. AMH, czy jakość nasienia?

KrólowaFal - dziekuje :-)

będe robić bete w Olsztynie w poniedzialek, w miejskim, może okaze się szcześliwy... w sumie teraz to niemal codziennie jestem w Olsztynie, moja psinka zachorowala, bylam z nia na usg wczoraj, dzis znowu mam do veta, w przyszłym tygodniu czeka ją zabieg, mam tez ojczyma w szpitalu wojewódzkim, ale jak z sunia jestem to nie moge zajsc do niego bo nie moge jej w aucie zostawic, bo nie moge zamknac, bo jak zamkne to alarm bedzie wyl, tak wiec sporo mam "dodatkow", to chyba abym za duzo sie soba niemartwila

w poniedziałek zrobię tak,że pójdę na betę, potem do inspektora budowlanego, a potem do gazowni ( dostałam olbrzymi rachunek), więc nie będę czekać bezczynnie, a z tego co już zdążyłam zauważyć to w gazowni długo mi zejdzie, więc pewnie w sam raz na odebranie wyniku

ale i tak możemy się umówić :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry