reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

madzialenak...ja tez sie kochana boje, ze moj mrozak nie przezyje..co prawda mam ich jeszcze 12, ale wszystkie sa zamrozone w postac blastocysty...i nie wiem jak one sie rozmrazaja...nawet nie czytam w necie, bo jak przeczytam, ze gorzej niz zamrozone w 2 dniu to chyba sie zalame...
caly czas tez mysle, ile zarodkow wziasc...nie chce ciazy blizniaczej, ale z kolei chce jak najbardzej zwiekszyc swoje szanse...ehhh...wszystkie takie decyze sa bardzo trudne...

anioleczek...hahaha...no jak mnie opierdzielila nooooo:laugh2: kochana moja...dobrze, ze tak robisz, wylewajcie mi czasem kubel zimnej wody! przyda sie:tak:

marcikuk...w maju zaczynalam stymulke, kokretnie 18, dobrze, ze teraz jestem polowa lipca i u mnie nadal nic nie wiadomo...masz racje, mozna zwariowac!:confused2: no ale los musi sie do mnie w koncu odwrocic nie tylko du.pa;-)
gratuluje juz 5 m-ca...ja jeszcze pamietam twoje testowanie...bo podczytywalam was kiedys...

masia...a to grube endo jest zle?bo ja sie nie znam? kiedy bedziesz miala podjeta decyzje co dalej? ja mam za male ty masz za duze, ODDAJ TROCHE!!!:laugh2: kurde szkoda by bylo jednak stracic cykl...ale tak jak mowisz, bardziej sie nacierpisz tym szczesliwszy bedzie final, no przeciez tak MUSI BYC!!

pszczolka...no pieknie! po cichu gratuluje i czekam na duza betke, przypomnij ty mialas podane 2 zarodki?

reklama
miliaa, mialam podane 3 zarodki, gdyż podczas rozmrażania pierwszej probówki przeżył tylko 1, wiec rozmrozili jeszcze jedną z kolejnymi 2 zarodkami = miałam podane 3zarodki 2-dniowe. Zostały jeszcze 4 zamrożone.

pszczolka...no wlasnie, powiedz mi kochana a ty sie balas wziasc az 3? ja sie boje 2...ja sie boje ze ten jeden podzieli sie na 2...kurde nie wiem co zrobic...

Miliaa jakbym była na Twoim miejscu to wzięłabym dwa, ale decyzja oczywiście należy do Ciebie. Wtedy są większe szanse, że maluszek zostanie jakiś z Tobą. Trzy to już jednak ryzyko ( o czym mówił mój lekarz i nie polecał mi tej opcji).

pszczolkamaya - ten tescik sikany wyszedł Ci tak szybko, bo właśnie masz 3 zarodeczki wrzucone, no i możliwe, że przynajmniej dwa się przyjęły, bo przy ciąży bliźniaczej co najmniej jest właśnie dużo większy poziom hcg niż jak tylko przy jednym maluszku. Trzymam kciuki za utrzymanie wysokiego poziomu hcg i .... za dwie grube widoczne krechy na teście :))) &&&&&&

ja tak naprawdę to zostałam postawiona przed faktem dokonanym, zostałam poinformowana że są rozmrożone 3 zarodki, a że ponownego zamrażania prawdopodobnie by ten 1 zarodek nie przeżył to nie chciałam go stracić i podano 3. To był mój pierwszy transfer bo miałam hiperstymulacje po punkcji i nie doszło transferu świeżaczków. A tak wogóle to marzą mi się bliźniaki :) więc ja się nie boję...

Martwi mnie trochę mój twardy brzuch 2-3 palce nad pępkiem. Chyba powinien być na początku ciąży twardy poniżej pępka? Czy nie ma reguły? ( za dużo się chyba naczytałam o pozamacicznej ciąży i zaczynam schizować, mimo, że nawet nie wiem czy coś wyszło :wściekła/y: to już myślę o różnych opcjach)

reklama
Pszczolkomaja cichutkie gratulacje!! jesli była druga kreseczna nawet bladziusieńka to znaczy że ciaza jest:tak: Trzymam kciuki za ładna betkę:-)
hope ja tez mam crio na sierpień tylko że mi wyjdzie jakoś w drugiej połowie:tak: Trzymam mocno za Ciebie kciuki;-)

Ostatnia edycja:
Do góry