reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

ZOSIA K ale mnie rozbawiłaś:biggrin2:.Polecam się jako dobry duch tego forum.
MADMAX gratuluję serdecznie i życzę ,żebyś szybciutko rozprawiła się z hiperką.
MASIA 123 brawo za postawę.Będzie tak jak przewidujesz!&&&&&&
PSZCZÓŁKAMAJA oby kreska była z każdym dniem wyraźniejsza!&&&&&
HOPE 71 powodzenia!&&&&&&
ANIOŁECZEK
moja przyjaciółka też miała ostatnią miesiączkę 14 maja,ale długo się stymulowała i transfer był 04.06.Termin liczą jej na 22-23.02
A u mnie dzisiaj wielka zadyma-mój synuś najdroższy skończył 11 lat-właśnie przeleciało koło mnie trzech chłopców z bronią (plastikową naturalnie;-)) i ostrzelali mój salon hi,hi.Życzę WAM WSZYSTKIM aby już wkrótce w waszych domkach też było tak gwarno!

reklama
Hej dziewczynki wpadam tylko na chwilę bo z tego szoku musze się położyć i przespać to, obudzić i upewnić że to dzieje się na pewno. Byłam dziś na drugim podglądanku, pęchęrzyki rosną, endometrium piękne. Ale co znaczy piekne to nie wiem, bo mi nie powiedzieli, podejrzałam tylko na monitorze chyba 10mm albo może 12...Zbadali krew, chyba estriadol i zadzownili po 4 godzinach powiedzieć, że punkcja już we wtorek :szok: (czyli chyba w 12 dniu od rozpoczęcia stymulacji), dzis wzięłam ostatni zastrzyk z Gonal F. Jutro mam sobie o 24 zrobić zastrzyk powodujące ostateczne dojrzewanie jajeczek (Ovirella czy coś takiego) i we wtorek o 10 punkcja....jeju jak to wszystko szybko się dzieje, sama nie nadąrzam...choć moje jajniki juz się domagają odciążenia...ale jazda sama w to nie mogę uwierzyć. Masiu dzień po Tobie. Będzie dobrze czuje to. Proszę o kciukasy.
A propos czy wy tez musiałyście robic zastrzyk o 24 w nocy? I czy nie mogłyście jeść przed punkcją, no mój żoładek nie wiem czy to zniesie :-D

i ja za Was trzymam, po każda ich potrzebuje, każda jest na innym etapie.

zosiu ale super, że masz już termin punkcji. Ten ostatni zastrzyk musisz wziąć tak jak Ci powiedzieli ponieważ on jest na wywołanie owulacji i trzeba przestrzegać godzin, ja miałam chyba 35 godzin przed punkcją. Jeść i pić także nie mogłam 6 godzin przed punkcją. Myślę, że żołądek wytrzyma, troszkę go tylko wygłodzisz. Powodzenia no i oczywiście dla Ciebie wiruski szczęścia: &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&:-)

Ostatnia edycja:
Zosiu super że punkcja już w poniedziałek:-) ten zastrzyk co masz wziać jest na pęknięcie jajeczek czyli wywołuje owulację tak jak napisała madzialenak, to normalna procedura, bierze się go 36 godzin przed punkcją. Trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&;-)

Zosia_K - zastrzyk ovitrelle musisz zrobić dokładniej o tej porze co ci kazali ( u mnie mówili, że ma to być to 36 godzin przed punkcją, bo już miałam wyznaczoną godzinę ). No i fakt nie ma się jeść ani pić przed, bo ma się być na czczo. inaczej nie będą mogli cię skutecznie znieczulić ( uśpić). Super, że wszystko idzie u Ciebie dobrze. Trzymam kciuki za powodzenie :-) &&&&&&
A sama czekam cierpliwie do testowania we wtorek ( ciągłe odliczanie), ale to już tylko 3 dni :).... no i wyjdzie co i jak.

Zosia-K a dopiero pytałaś wczoraj czy jeszcze długo może trwać stymulacja,a tu taka niespodzianka-ale fajnie-już jesteś co raz bliżej-ja akurat miałam podać sobie ten zastrzyk o 21.30, ale wszystko jest związane z tym na którą Cię umówili na punkcję-pozostaje dostosowac się do wytycznych:tak:Wytrzymasz bez jedzonka-dla bąbelków wszystko-mnie anestezjozolog pytał się nawet czy gumy nie żułam:-D

milia-też się zdziwiłam, że za doże endo jest złe. Chętnie się podzielę;-) Ale bardziej mnie zmartwiły dywagacje lekarzy co zrobić z moim unikatowym przypadkiem....

reklama
Zosia_K- ja dziś o 19:30 miałam wziąźć Ovitrelle, w poniedziałek o 7:30 punkcja. Mi kazali 36h przed punkcją go przyjąć, ostatnio też o tej porze. Na punkcje należy być na czczo. Czyli nadal jest między nami 1 dzień różnicy :-) Też się cieszę, że już zbliża się to wszystko do szczęśliwego końca:-)

Kinga-&&&&&& za testowanie potwierdzające pozytywnego sikańca

Ostatnia edycja:
Do góry