reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

juz po wizycie dzis 7dc od 2 gonal f po 150, a dzisiaj do tego dolaczylo cetrotide. jeszcze jutro mam brac gonal i cetrotide, a w sr znow wizyta. przypuszczalnie punkcja w sb lub w pn
a na dzien dzisiejszy mam na lewym jajniku 12 pecholi po 12-15mm, a na prawym 14 pecholi o tych samych wymiarach i endo 17mm
coraz bardziej sie stresuje.
nie moge czytac w lekach skutkow ubocznych i rowniez skutkow ubocznych do inv bo mi sie slabo robi i wszystko sobie wkrecam
aha i estradiol 1600, a wy jaki mialyscie poziom estradiolu kiedy mialyscie punkcje????

trzymam mocno kciuki za jutrzejsza bete i testowanie:))

reklama
dziewczynki - z namietnoscia maniaka bede sie co jakis czas przypominac z tym ze mam do sprzedania Puregon, 900jm ktory chetnie odsprzedam - oczywista taniej. jesli komus potrzebny to dajcie znac. szkoda zeby sie zmarnowal a zawsze to lepiej cos tanszego kupic

joweg - nie mam pojęcia jak z lekami, bo w styczniu idę jeszcze na sprawdzenie naturalnego cyklu i wtedy będzie decyzja co do leków. Na pewno dostanę coś na wzrost endometrium, bo niestety z tym mam problem.
Chociaż w styczniu mam mieć też histeroskopię i mają pobrać próbkę śluzu macicy, a podobno (tak powiedział lekarz) po naruszeniu błony śluzowej, znacznie lepiej w następnym cyklu wzrasta endometrium.

milia - ja też chodzę do novum. Miałam większość badań przed inseminacjami, ale i wtedy robiłam na nfz w państwowej przychodni: hormony, cytologię, posiew u ginekologa-endokrynologa, morfologia u pierwszego kontaktu, żółtaczki też. Prywatnie tylko hiv, jeden rodzaj żółtaczki, na który państwowo nie dostałam, chlamydię no i oczywiście badania nasienia męża. A sam zabieg i leki do stymulki z własnej kaski. Na pierwszej wizycie ustalicie jaki będzie protokół, omówicie badania. Nie wiem, czy już bierzecie środki antykoncepcyjne, czy w ogóle je dostaniecie, ale raczej tak. Przy długim protokole po 20 dniach antyków zaczyna się brać leki na wyciszenie przysadki - ja brałam diphereline. Po 16 dniach diphereline dostałam właściwą stymulację, która w moim przypadku trwała 10 dni. Potem dzień przerwy, punkcja i trzy dni potem transfer. Napisz jakie już masz zrobione badania. Pozdrawiam i życzę powodzenia :tak:
ja wlasnie zrobilam dzis prolaktyne, estradiol, TSH, progesteron...ogolnie to 2 miesiace temu robilam LH i FSH, prolaktyna wtedy byla podwyzszona, posiew robilam, wyszly bakterie e-coli, ale juz je lecze antybiotykiem macmiror i wierze, ze teraz wyjdzie wszystko ok:-)
troche mnie to wszystko przeraza, szczegolnie ta punkcja, ale czego sie nie robi dla szczescia...

danii , Bety72, Aisha_23....3mam kciuki za wasze betki, na pewno bedzie wszystko cudownie i swieta spedzicie we trojke:-);-)

jeszcze mam do was pytanie...pisze prace mgr o nieplodnosci kobiet a ich zyciu seksualnym...jak mozecie i chcecie mi pomoc to napiszcie mi pw z adresem mail, przesle wam kilka testow, z gory dziekuje slicznie za kazda pomocna "dlon"...

palu_nr1 ja miałam badany Estradiol 12dc i wynosił 1306 a punkcje miałam 17dc.
ja też jak czytałam skutki uboczne to masakra jakaś, a jak sobie zaczęłam tłumaczyć wyniki z morfologii krwi to normalnie wyszło mi, że mam białaczkę - także przestałam to czytać.
Dziewczyny to już jutro :-) Aisha i danii jutro nasz wielki dzień:-)

milia mnie tez punkcja przeraza
betty to niezly mam wynik w takim razie estradiolu ja w 7dc 1600, a Ty w 12dc 1300 to moze pod koniec tyg bedzie punkcja. moj gin mowi, ze 10dni trwa stymulacja okolo

reklama
palu_nr1 nie bój się punkcji. Zasypiasz sobie na chwilkę i po robocie. Trochę później chodzisz wzdęta ale gdzieś około 3-4 po punkcji już jej tak nie czuć. Chociaż ja uważam, że dobrze ją zniosłam bo żadnych szczególnych wrażeń. Jedyną uciążliwą rzeczą było bieganie do toalety kilkanaście razy dziennie i kilka w nocy. Jednak teraz śmiało mogę stwierdzić, że strach miał większe oczy. Jak coś to pytaj.

Do góry