reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

joveg ja mam ostre migreny..
mi pomaga tylko aspiryna migrenowa a i tak nie zawsze
a dzien przed @ to tak mnie nawala, ze szok
nic nie pomaga

reklama
Agniecha - statystyki statystykami, ale czasem jest tak, że przy świeżaczkach nie wychodzi, a krio się udaje. Życzę, żebyś Ty była takim przypadkiem ;-)

milia - ja też chodzę do novum. Miałam większość badań przed inseminacjami, ale i wtedy robiłam na nfz w państwowej przychodni: hormony, cytologię, posiew u ginekologa-endokrynologa, morfologia u pierwszego kontaktu, żółtaczki też. Prywatnie tylko hiv, jeden rodzaj żółtaczki, na który państwowo nie dostałam, chlamydię no i oczywiście badania nasienia męża. A sam zabieg i leki do stymulki z własnej kaski. Na pierwszej wizycie ustalicie jaki będzie protokół, omówicie badania. Nie wiem, czy już bierzecie środki antykoncepcyjne, czy w ogóle je dostaniecie, ale raczej tak. Przy długim protokole po 20 dniach antyków zaczyna się brać leki na wyciszenie przysadki - ja brałam diphereline. Po 16 dniach diphereline dostałam właściwą stymulację, która w moim przypadku trwała 10 dni. Potem dzień przerwy, punkcja i trzy dni potem transfer. Napisz jakie już masz zrobione badania. Pozdrawiam i życzę powodzenia :tak:

danii - nie martw się na zapas, na pewno wszystko będzie dobrze!

palu_nr1- nom mnie napiprza i przed i po , caly czas dwa dni spokoj tydzien bol glowy to juz nie jest normalne.... ostatnio dwa tyg mialam z perwami po pare godzin w sumie.... mam dosc to zadne zycie, od nastepnego cyklu bede notowac kiedy dokladnie mnie boli i potem pojde do lekarza niech mi cos da bo oszaleje.....
agniecha- a ty podchodzisz do crio? ja w styczniu... jak to bedzie u ciebie wygldac?mi powiedzili ze jakies hormony dostane jakis zastrzyk chyba ale nie jestem pewna bo juz nic nie pamietam z tego wszytskiego i potem crio, ale z tego co slyszalam to szanse sa mniejsze niz ze swiezych zarodkow ale zobaczym,y :)

Ostatnia edycja:
dziewczyny bardzo sie martwie, wczoraj wieczorem i dzis rano mialam silne bole jak na @, dzis rano bylam pewna ze @ przyszla, ale poki co cisza. Wczoraj wzielam nospe, troche pomogla...eh nie wiem czy to dobrze wrozy, dobrze ze juz jutro wtorek i wszystko bedzie wiadomo....

Dzień dobry
wszystkim ja się raczej nie udzielam ale was podczytuję mocno wam kibicuję ... :tak:
pozdrawiam i trzymam mocno kciuki za betujące i oczekujące i te przed ...
powodzenia

Isia25 Dziękuję Ci za odp na temat progesteronu. Będę to miała na uwadze.

Ewa_81 Bardzo mi przykro , że się nie udało. Pozdrawiam

Agniecha75 Witam na forum.
Przez weekand nie zaglądałam na wątek ale już nadrobiłam zaległości. Przykro naprawdę się czyta ile to musimy przejść żeby znaleźć w końcu szczęście. Ja mam już 3 próby za sobą nieudane a i po drodze zawsze było pod górkę. Teraz czekam na criotransfer najprawdopodobniej w niedzielę co też mnie stresuje zwłaszcza , że chyba przy mrozaczkach są mniejsze szanse. Obym się myliła. Ale co chcę Ci powiedzieć to to , że mimo że jest ciężko i że czasem ręce opadają to trzeba próbować. Nic innego nam nie zostaje jak walczyć do skutku.;-)

Kosik
- Fajnie że już jesteś po transferze. Teraz odpoczywaj i relaksujcie się :-D

tarji - Ja oczywiście dołączam się do opinii dziewczyn i jak najbardziej myślę , że samotna kobieta też ma prawo do dziecka.
Wiadomo ,że wszystko trzeba 5 razy przemyśleć. Zresztą sama wiesz czy tego chcesz i czy dasz radę. Ludźmi nie trzeba się przejmować , a im mniej wiedzą tym lepiej. Niezależnie co postanowisz trzymam kciuki.

danii , Bety72, Aisha_23 - Dziewczyny raz jeszcze się powtórzę , trzymam kciuki i czekam na dobre wiadomości.

reklama
Cześć dziewczyny, ja też tutaj bardzo dawno nie zaglądałam, ale widzę że są potrzebne kciuki, więc z całych sił za danii, Bety72, Aisha23, mam nadzieję, że żadnej dziewczyny nie pominęłam, OGROMNIASTE &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

i pozdrawiam wszystkie pozostałe dziewczyny:-)

Do góry