reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja z kolei immuno miałam zleconą do badania przed pierwszym transferem. Fakt, histero nie. Lekarz powinien zaproponować badania, a do mnie powinna należeć możliwość wyboru.
tez tak uwazam. Ale widocznie z doświadczenia uwazaja, ze lepiej tak. U mnie wtedy powiedział co mozna jeszcze i co on rekomenduje. I ta kolejna proba byla na dodatkowych lekach i byla udana.

reklama
Hej Dziewczyny, te powyżej 35-36 roku...za ktorym razem Wam się udało? Ja jestem po trzech procedurach, 3 transferach z beta 0:(. Walcze z sobą, żeby nadal wierzyc i nie poddać sie. Ciąża naturalna 7 lat temu, wcześniej pozamaciczna (jajowod out). W 2021 ciąża biochemiczna podczas starań naturalnych. W 2022 stymulacje i starania własne, 2023 inf. Ciąży brak. Od kwietnia uderzamy do N.ovum, dr Z. Dajcie swoje pokrzepiające historie...Niestety porażki wryly się w głowę i trudno mi uwierzyć. Amh 3, wiek 39 w tym roku. Nasienie z obniżona morfo (1-3%). Powodzenia Dziewczyny!❤
Ja właśnie skonczylam 40 a dwa miesiące renu urodziłam core:) punkcję miałam dzień przed 39 urodzinami. Miałam bardzo podobne parametry do Ciebie, trochę nizsze AMH a morfologia u nas była nawet 0%. My badaliśmy zarodki, pierwszy transfer udany:) powodzenia!

Ja właśnie skonczylam 40 a dwa miesiące renu urodziłam core:) punkcję miałam dzień przed 39 urodzinami. Miałam bardzo podobne parametry do Ciebie, trochę nizsze AMH a morfologia u nas była nawet 0%. My badaliśmy zarodki, pierwszy transfer udany:) powodzenia!
Gratulacje! Czyli pierwsza procedura i sukces? Wow❤ pieknie.
Mogę wiedzieć ile miałaś i jakiej jakości zarodki?...z ilu zapłodnionych komórek? I czym byłaś stymulowana? Jakie dawki? Mialas kriotransfer?
Dziękuję za wiadomość❤

Gratulacje! Czyli pierwsza procedura i sukces? Wow❤ pieknie.
Mogę wiedzieć ile miałaś i jakiej jakości zarodki?...z ilu zapłodnionych komórek? I czym byłaś stymulowana? Jakie dawki? Mialas kriotransfer?
Dziękuję za wiadomość❤
Tak, pierwsza procedura udana, z 10 komórek chyba 8 się zapłodnilo z czego 4 dotrwały do fazy blastocysty. Wszystkie bardzo dobrej klasy (4 i 5 AA albo AB), z 4 3 okazały się zdrowe. Miałam kriotransfer. Tyle z głowy pamietam, leki posprawdzam w papierach pozniej i Ci napisze:) Aha i przy tej jakości plemników mieliśmy selekcje plemników przy pomocy procedury zymot i zapłodnienie wybranymi plemnikami, myśle ze to istotne:)

Tak, pierwsza procedura udana, z 10 komórek chyba 8 się zapłodnilo z czego 4 dotrwały do fazy blastocysty. Wszystkie bardzo dobrej klasy (4 i 5 AA albo AB), z 4 3 okazały się zdrowe. Miałam kriotransfer. Tyle z głowy pamietam, leki posprawdzam w papierach pozniej i Ci napisze:) Aha i przy tej jakości plemników mieliśmy selekcje plemników przy pomocy procedury zymot i zapłodnienie wybranymi plemnikami, myśle ze to istotne:)
Dzięki! 🌷🌷🌷 mieliśmy przy trzeciej z fertile chip (selekcja nasienia) - z 4 dojrzałych 1 blastka. A przy pierwszej 7 dojrzałych, 6 się zaplodnilo dobrze i z tego 2 blastki..

reklama
Do góry