reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Miesiączki mam zwykle trochę później, ale po lekach to cholera wie... panikować? Czy starać się uspokoić?
Postaraj się uspokoić ;-) zjedz coś dobrego, włącz fajny film, wejdz pod kocyk, niech chlop Ci stopki pomasuje dla relaksu itp i nie panikuj bo to w niczym nie pomoże ;-) masz jakież bóle, skurcze? Ja też się denerwuje odrazu jak tylko coś mnie nie tak zaboli ale to głupota, stram się wtedy drzemkę walnąć choćby 20 mim i wszystko złe odchodzi ;-) 😉

reklama
Postaraj się uspokoić ;-) zjedz coś dobrego, włącz fajny film, wejdz pod kocyk, niech chlop Ci stopki pomasuje dla relaksu itp i nie panikuj bo to w niczym nie pomoże ;-) masz jakież bóle, skurcze? Ja też się denerwuje odrazu jak tylko coś mnie nie tak zaboli ale to głupota, stram się wtedy drzemkę walnąć choćby 20 mim i wszystko złe odchodzi ;-) 😉
Nie, nie mam bóli.
Dziękuję Ci 💚

estradiol wczoraj o 8 rano miałam 1219, progesteron 0,67.
Na pozostałe pytania nie znam odpowiedzi i nie chce jej znac, żeby za duzo sobie sama w głowie nie kombinować i nie wymyślać problemów 😂
Tak więc melduję po piątkowej wizycie, że na 10 dc estradiol 964 pg/ml (jakoś 10x niższy niż przy 1 stym, efekt dhea?) i progesteron 1,47 ng/ml. Pęcherzyki ok 18-21mm. Punkcja wyznaczona na rano 15dc, w środę. U Ciebie z tego co pisałaś też wyjdzie 15dc tylko poniedziałek...powodzenia!! Kiedy u Ciebie klinika daje znać po zaplodnieniu (ile dni po)? Trzymam.kciuki!

Wow, super wynik. 10 dojrzałych na ile pobranych pęcherzyków? Trzymam kciuki!! Kiedy Twoja klinika informuje co i jak? Moja dopiero po 7 dniach. Ja w srode mam punkcję...
Dostałam na razie tylko informację, że pobrano 10 komórek…
Jutro będę wiedzieć, czy przetrwały i co się z nimi dzieje. Po 5 dniach mają poinformować, czy udało się jakieś zapłodnić.

nie wiem nic. Mam nadzieję, że ten wrześniowy zastrzyk z diphereline jeszcze je powstrzyma przed zbyt szybkim pęknięciem i że mimo takich wielkich pęcherzyków komórki jajowe z nich będą się do czegoś nadawać, ale cały optymizm ze mnie już uszedł
Mi lekarz mówi, że +/- 1 dzień nic nie zmienia. Ja jeszcze jutro podgląd, ale też już się stresuje, muszę dotrwac do środy...a brzuch już czuję. Trzymam kciuki za jutro!

reklama
Czy dobrze pamietam, że któraś z Was bierze aktywacje oocytow? U nas w 1 procedurze zaplodnilo się prawidłowo 6/7, a 2giej 1/5 (za długa stymulacja?). Zastanawiamy się właśnie czy brać...czy nie za dużo kombinowania..i jeszcze zaszkodzi..

Do góry