reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Cześć dziewczyny,
Jestem dzisiaj po drugim trasferze mrozaczkow. Po 2 godzinach od transferu zauważyłam na wkładce krople taka Brazawo czerwona. Czy to może świadczyć ze się nie udało?

Cześć dziewczyny,
Jestem dzisiaj po drugim trasferze mrozaczkow. Po 2 godzinach od transferu zauważyłam na wkładce krople taka Brazawo czerwona. Czy to może świadczyć ze się nie udało?
Nie :) po prostu tym cewnikiem lekarz najprawdopodobniej zaczepił o endometrium. U mnie tak było, a transfer się udał :)

Cześć dziewczyny,
Hej, na spokojnie musisz podejść , chociaż teraz tak mówię a dziś od rana sama wychodziłam sama z siebie nerwowo 🫣 ( miałam transfer wczoraj ) . Ale u mnie to już kolejny , wiec wiem , ze takie rzeczy jak u Ciebie mogą się zdarzyć , mógł choćby doktor zahaczyć nie chcący . Tym się zupełnie nie przejmuj kochana ❣️

Cześć dziewczyny,

Też tak miałam przy 2 transferze (przy pierwszym tego nie było) po jednym dniu plamienie ustało i do dzisiaj (6dpt) się nie powtórzyło.
Ja biorę też acard i heparynę więc nawet zacięcie nogi przy goleniu kończy się potokiem krwi 😜
Wydaje mi się że przy wprowadzaniu zarodka pękło jakieś naczynko i stąd krwawienie.
Wydaje mi się że nie ma się co przejmować 🙂

Hej, na spokojnie musisz podejść , chociaż teraz tak mówię a dziś od rana sama wychodziłam sama z siebie nerwowo 🫣 ( miałam transfer wczoraj ) . Ale u mnie to już kolejny , wiec wiem , ze takie rzeczy jak u Ciebie mogą się zdarzyć , mógł choćby doktor zahaczyć nie chcący . Tym się zupełnie nie przejmuj kochana ❣️
Hej, jakieś zmiany miałaś wprowadzone do drugiego transferu? Na jakich cyklach 1 i 2 transfer? Myślę, co zmienic następnym razem.
Powodzenia!!

Ja 6 lat temu zachodziłam naturalnie od pierwszej próby (raz pozamaciczna, usunięty jajowod, zaraz po operacji pierwsza próba i syn). Pozniej w wieku 35 lat zaczęliśmy próby żeby miec drugie dziecko i wydarzyla się biochemiczna po roku i 4mcach. Nie znamy przyczyny po roku od biochemicznej próbując zwykłych stymulacji od razu do ivf podeszlismy i byłam pewna że "pojdzie" za 1wszym razem, a tu już drugi transfer. Zarodki dobre podobno. Endo też. Ehh. Po punkcji mialam wysoki estradiol (przed ostatnim zastrzykiem 7tys, zagrożenie hiperstym) więc z 12 kom, 7 zapladniali, 6 zaplodnilo sie ładnie, do 5 doby były 3 zarodki z czego 2 zamrożono, jeden odpadł na końcówce.
Mialyscie moze scratching endo? Embryoblue? (to ostatnie - mialam). I kiedy podchodziliście do nowej procedury? Jakiś odstęp? Lekarz zmieniał leki?
Powodzenia wszystkim oczekującym, probujacym...🍀
Każda z nas myślała, że uda się za pierwszym razem. A skuteczność in vitro to okolo 30%.
Ja też mialam "ładne" zarodki. Tylko co to znaczy? Ładne mogą być również chore. Robiłaś badania genetyczne? U Ciebie z 7 zostały 2, czyli może cos tam sie z nimi działo nie tak jak trzeba. Badalas AMH?
Ja miałam ja krótkie i długie protokoły, lepiej reagowałam na krótkie. Scratchingu nie nialam nigdy, ale mialam histeroskopię, a to ponoć działa podobnie. Embryoglue tez miałam w standardzie kliniki chyba. Jeśli chodzi o odstępy to nie były jakieś bardzo długie, ale chyba lepiej zrobić min. 2-3mc odstęp między stymulacjami.

Każda z nas myślała, że uda się za pierwszym razem. A skuteczność in vitro to okolo 30%.
Ja też mialam "ładne" zarodki. Tylko co to znaczy? Ładne mogą być również chore. Robiłaś badania genetyczne? U Ciebie z 7 zostały 2, czyli może cos tam sie z nimi działo nie tak jak trzeba. Badalas AMH?
Ja miałam ja krótkie i długie protokoły, lepiej reagowałam na krótkie. Scratchingu nie nialam nigdy, ale mialam histeroskopię, a to ponoć działa podobnie. Embryoglue tez miałam w standardzie kliniki chyba. Jeśli chodzi o odstępy to nie były jakieś bardzo długie, ale chyba lepiej zrobić min. 2-3mc odstęp między stymulacjami.
Ładne - czytaj wysokiej klasy. To było nasze 1 podejście do ivf więc nie, zarodkow nie badaliśmy. Myślę, że to raczej po kilku niepowodzeniach warto wykonać. Amh 2.7 więc dobre w wieku 37/38 lat.
Jak punkcje miałam 5.12., to teraz mimo stymulacji do transferów (końcówka grudnia i styczen) kolejna punkcje może pewnie od razu.

Ładne - czytaj wysokiej klasy. To było nasze 1 podejście do ivf więc nie, zarodkow nie badaliśmy. Myślę, że to raczej po kilku niepowodzeniach warto wykonać. Amh 2.7 więc dobre w wieku 37/38 lat.
Jak punkcje miałam 5.12., to teraz mimo stymulacji do transferów (końcówka grudnia i styczen) kolejna punkcje może pewnie od razu.
mogłabyś postatasc się suplementami poorqic jakość komórek ja miałam Amh chyba 3 i skończyło mi po suplementacji na 5 I uzyskałam 3 najwyższej klasy zarodki zdrowe i jeden troszkę słabszy w marcu będę podchodzić do transferu

reklama
mogłabyś postatasc się suplementami poorqic jakość komórek ja miałam Amh chyba 3 i skończyło mi po suplementacji na 5 I uzyskałam 3 najwyższej klasy zarodki zdrowe i jeden troszkę słabszy w marcu będę podchodzić do transferu
Pregne start, prewenit z kw foliowym biorę cały czas. Pierwsze słyszę, że amh można sobie podnieść??? Przecież rezerwe się po prostu ma jakąś w pewnym wieku, która wyczerpuje się z upływającym czasem.

Do góry