Ice41
Fanka BB :)
Ja w mojej poprzedniej klinice za badanie dwóch zarodków z biopsją zapłaciłam, jeśli dobrze pamiętam, 5200 zł (biopsja 1990, pierwszy zarodek ok 2,5 tys. i każdy kolejny ponad 1 tys). Teraz jestem w innej klinice i tu jest inaczej, bo do 6 zarodków badanie 5900 z biopsją.Dziewczyny troszkę już w in vitro siedze ale fakt nigdy w badanie zarodków się nie zagłębiałam … czy te zamrozone można badać ? Czy już zapozno ? Domyślam się ze takie rozmrażanie , zamrażanie ma negatywny wpływ na zarodki ? Mam racje ? Daliśmy dupy bo mogliśmy wcześniej pobrać materiał do badań przed mrożeniem ale jakoś nas specjalnie nie nakłaniali … my odpuściliśmy …
A No i coś co mnie faktycznie nurtuje …
Jak to jest z kosztami ? Niejednokrotnie czytałam ze dziewczyny za 6-7 tys badały wszystkie zarodki (ile ich miały nawet 6 )
I wszystko by było ok gdyby nie fakt ze w klinice której jestem badanie 1 zarodka wynosi 3,5 a każdego następnego 2,5 …
Trochę się te koszta różnią nawet troszkę bardzo …
Jak faktycznie cenowo to wyglądało u Was ???
Edit. Nie wiem czy można mrozić i rozmrażać zarodki, ale wydaje mi się, że któraś z dziewczyn kiedyś wspomniała, że raczej nie.